ANKARA (AA) - Vurmalı çalgılar sanatçısı Dinçer Özer'in öncülüğünde, okulların katılımıyla mayıs ayında yapılacak 12. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'ne başvurular başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) iş birliğinde bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali, okul öncesi, ilk, orta, lise, üniversite öğrencileri ile özel vurmalı çalgılar toplulukları ve engelli toplulukları kapsıyor.

Festivale katılmak isteyen okullar, 19 Mart 2018'e kadar başvuru yapabilecek.

Başvuran okullardan seçilen öğrenciler, mayıs ayında düzenlenecek festivalde CSO sahnesinde yurt dışından gelen öğrenci toplulukları ve dünyaca ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaşma fırsatını yakalayacak.

- "Dünya projesi oldu"

Sanatçı Dinçer Özer, festivale ilişkin yaptığı değerlendirmede, öncelikli amaçlarının sanat yapan ve sanatla yasayan hoşgörülü nesillerin yetişmesini, vurmalı çalgıların eğitim sistemi içerisindeki yerini almasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Dinçer, şunları kaydetti:

"Festivalimiz sayesinde ülkemizin birçok bölgesindeki okullarımız ile birçok Özel Eğitim Engelli okullarımızda vurmalı çalgılar odalarının açılışını yaptık. Yenilerine de devam ediyoruz. Birçok kentimizden davet alan festival etkinliklerimiz için yerel yönetimler ve sivil organizasyonlar ayrıca bizimle çalışmak isteyen kişi ve kurumlarla iş birliğine de hazırız. Festivalimiz ülke çapında büyük heyecan yaratmaya devam ettiği gibi bugün dünyanın dört bir yanından eğitim kurumları ve sanatçıların katılmak için yarıştığı bir dünya projesi oldu."