TAHRAN (AA) - İran'ın başkenti Tahran'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Okçular Vakfı ortaklığında İranlılara, Türkiye'nin geleneksel sporu okçuluğu öğretiyor.

Tahran YEE Müdürü Turgay Şafak, enstitü tarafından düzenlenen program hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

İranlılara Türklerin ata sporu okçuluğu tanıtmak amacıyla 3 günlük program hazırladıklarını belirten Şafak, programın 20 öğrencinin katılımıyla düzenlendiğini belirtti.

Türkiye'de eğitim gören İranlı antrenörlerin verecekleri derslerde, kursiyerlere Türk okçuluğunun tarihi ve temel kurallarının anlatılacağını ifade eden Şafak, "Program sonunda katılımcı öğrenciler arasında bir yarışma düzenlenecek ve yarışmayı kazanan öğrenci ödül olarak Türkiye'de profesyonel eğitim hakkını kazanacak." dedi.

Türkiye'de okçuluk eğitimi alan antrenörlerden Hamid Abdullahi ise İranlı öğrencilerin okçuluk sporuna yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Abdullahi, İstanbul'da aldığı okçuluk eğitimine 16 ülkeden 40 kişinin katıldığını ve bu kişilerin de ülkelerine döndükten sonra bu sporun yayılmasına hizmet ettiklerini belirtti.

Programa katılan Nuşin adlı İranlı öğrenci ise Türk kültürüne ilgi duyduğunu iki buçuk sene önce Türkçe öğrendiğini ifade etti. Okçuluk sporunu da öğrenmek istediğini dile getiren İranlı öğrenci, "Yarışmanın birincisi İstanbul'a gönderilecek. Belki yarışmayı ben kazanırım." dedi.

Semiye adlı diğer öğrenci ise Türkçe bilmediğini ancak arkadaşları vasıtasıyla programdan haberdar olduğunu ve katılmak istediğini ifade etti.