1. Av. Efe Çohiyiavgat: Cübbeyi giyip çıktığı ilk uyuşturucu davasında beraat alarak mesleğe güzel bir başlangıç yaptı. Ağır ceza mahkemesinde görülen davada yaklaşık 20 dakika kendisi, 10 dakika da cübbesi konuştu. Ardından mahkeme heyeti, “Vay vicdansız, ne savunma yaptı be” diyerek Efe’nin müvekkilinin beraatine; fakat diğer sanıkların hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Herkese sıfır, Efe’ye yüz puan! Beraat eden sanığın yakınları, duruşma sonrası genç avukata sarılarak teşekkür ettiler; cübbesini öpüp yüzlerine sürdüler. Sonra da Efe’yi omuzlarına alarak yeni maceralara doğru gözden kayboldular.

2. Av. Erdem Kimbıl: Cübbe giyip çıktığı ilk duruşmada müvekkiline 9 yıl 4 ay hapis cezası aldırarak mesleğe b.kum gibi bir başlangıç yaptı. Sanık yakınlarından dayak yememek için üç saat boyunca duruşma salonunu terk edemedi. İki yıl sonra sahte avukat olduğu ortaya çıktı. Hala aranıyor.

3. Av. Arb. Ebru Solprofil: Cübbe giyip çıktığı ilk duruşmada müvekkiliyle, davalı tarafla, tanıklarla ve mübaşirle ayrı ayrı selfie çekti. Kürsü önünde hakimle selfie çekmeye çalışırken duruşmadan atıldı. Ardından dışarıda kendisini bekleyen kardeşi, kuzeni ve teyzesiyle selfie çekmeye devam etti. Müvekkiliyle çektiği fotoğrafı Instagram’da paylaştı. 15 dakikada 35 beğeni ve 2 yorum aldı. Çok sevindi.

4. Av. Serkan Ağaç: 09.30 duruşmaları arasında 78. sırada olması nedeniyle, cübbesini giyip ilk duruşmasına çıkabilmek için tam dört saat duruşma salonunun önünde beklemek zorunda kaldı. Duruşmaya girdiğinde dosyanın bilirkişide olduğunu öğrendi, “Eksiklikler giderilsin” dedi. Çıkışta salsa yaptı, dansıyla yürekleri hoplattı.

5. Av. Dr. Gürler Veresiyesatan: Cübbe giyip çıktığı ilk duruşmada amcasının oğlunu dolandırıcılık suçlamasına karşı savundu. On sayfalık yazılı savunmanın üzerine bir de yarım saatlik sözlü savunma yaptı. Zorlu geçen duruşmanın sonunda amca oğlunu tahliye ettirdi. Akrabaları duruşma çıkışta boynuna sarılıp ağladı. Ancak ertesi gün kalan vekalet ücretini istemek için aradığında hiçbiri telefonunu açmadı.

6. Av. Ozan Arkadaşcanlısı: Cübbe giyip çıktığı ilk duruşma, bir arkadaşının duruşmasıydı. Yetki belgesiyle girdiği duruşmada kısa süre içinde yanlış tarafa oturduğu anlaşıldı. Hiçbir şey olmamış gibi yer değiştirdikten sonra da “Önceki beyanlarımızı tekrar ederiz” cümlesini kurma şerefine nail oldu. Yeni duruşma sekiz ay sonraya bırakıldı.

7. Av. Çetin Mevzioğlu: Cübbe giyip çıktığı ilk duruşmada ağır ceza mahkemesi başkanını eleştirip başkanlığa adaylığını koydu. Müvekkili tarafından hakkını savunmak yerine siyaset yapmakla suçlandı. Duruşma boyunca oturduğu koltuktan kalkmadı. Çıkışta koltuğu da yanında götürdü.

 8. Yrd. Doç. Dr. Gökmen Cinnet: Cübbe giyip çıktığı ilk duruşmada, saatlerce çalıştırdığı tanığının aleyhe beyanda bulunması nedeniyle sinir krizi geçirdi. Duruşma çıkışı tanığın boğazına sarıldı. Araya giren güvenlik görevlileri tanığı elinden zor aldı. Aynı gün işten kovuldu.

9. Cübbeli Mehmet Hoca: Cübbesiyle çıktığı ilk duruşmada yılbaşı kutlamanın haram olduğu konusunda bir konuşma yaptı. Herkesi duruşma çıkışı vereceği yeni vaazına çağırdı. “İnşallah hocam” cevabını aldı.

10. Av. Eda Acılarınçocuğu: Cübbe giyip ilk kez duruşma salonuna girdiğinde hakimin izinli olduğunu öğrendi. Mazeret dilekçesi verip çıktı. Öğleden sonra gittiği icra müdürlüğünde dosyasının bulunamaması üzerine not bıraktı. Ertesi hafta çıktığı hacizde borçlunun taşınmış olduğunu öğrendi. Aynı gün UYAP’a girmeyi denedi, ancak UYAP’ın da çalışmadığını gördü. Ardından yavaş yavaş delirmeye başladı. Bugün itibariyle tam bir avukat!..

OZAN GÜLHAN / AVUKADOS

Kaynak: www.avukados.com/single-post/2018/03/13/C%C3%BCbbeyle-%C3%A7%C4%B1k%C4%B1lan-ilk-duru%C5%9Fmalar