İşçinin işyeri aracı ile kaza yapması da, işverene verdiği zararın 30 günlük ücretinden fazla olması halinde İş Kanunu’nun 25/2-i maddesi kapsamında değerlendirilebilecektir.

İşverene ait araç ile kaza yapan işçinin iş akdinin haklı sebeple feshedilebilmesi için işçinin kusurlu olması ve verdiği zararın 30 günlük ücretinden fazla olması gerekir.

Ayrıca iş koşulları ve aracın durumu da kazaya etken olmamalıdır.

Yargıtay 22.Hukuk Dairesi’nin 28.04.2017 tarih ve 2017/6934 E ve 2017/10098 K sy kararında bu iki unsur bir arada tartışılmış. Karara konu olan olaylarda;

Davacı vekili; müvekkilinin iş sözleşmesinin işyerine ait araç ile kaza yapması sonrasında tazminatları ödenmeksizin işverence sona erdirildiğini, kazanın meydana gelmesinde müvekkilinin kusurlu olduğunu kabul etmediklerini, müvekkiline dinlenme imkanı vermeden çalıştıran ve bunu zorlayan işverenin kazaya sebep olduğunu belirterek diğer alacaklarının yanında kıdem ve ihbar tazminatını talep etmiştir.

Davalı vekili ise; 29.10.2012 tarihinde meydana gelen ve davacının sebebiyet verdiği kazada hasar meydana geldiğini, meydana gelen hasarın davacının 30 günlük ücretinden fazla olduğunu, iş akdinin bu nedenle haklı nedenle feshedildiğini savunup davanın reddini istemiştir.

Yerel Mahkemece, meydana gelen kazada davacının % 100 kusurlu olduğu, zararın otuz günlük ücretinden fazla olması sebebi ile iş akdinin feshinin haklı nedene dayandığı değerlendirmesi ile kıdem ve ihbar tazminatının reddine, diğer alacak taleplerinin ise dosyada yapılan hesaplama doğrultusunda kabulüne karar verilmiştir.

Karar, taraflar vekillerince temyiz edilmiştir.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 22.Hukuk Dairesi’ne göre;

Dosyadan anlaşılan davacının çalışma saatlerine göre; davacının sürekli gece vardiyasında çalıştığı, ayrıca çalışma saatlerinin haftanın 6 günü 20:00-08:00 olarak uygulandığı anlaşılmaktadır.

İş Kanunu, madde 69/3’e göre işçilerin gece çalışmaları günde yedibuçuk saati geçemez. Buna göre davacının çalışması esnasında, hem sürekli gece çalışmak durumunda kaldığı hem de gece 7,5 saati aşan çalışma süresinin bulunduğu anlaşılmaktadır. Uygulanan ve mevzuata uygun olmayan bu çalışma sisteminin, fesih gerekçesi yapılan kaza olayında etkisi olup olmadığı dosyada irdelenmemiştir.

Buna göre, konu hakkında uzman bilirkişi veya bilirkişi heyetinden rapor alınarak, davacının çalışma sistemi ve saatlerinin yaşanan kazada etkisi olup olmadığının irdelenerek davacının kusur durumunun yeniden belirlenmesi, tespit edilen zarardan davacının kusur oranına isabet eden kısmının otuz günlük ücretinden fazla olup olmadığı sonucuna göre kıdem ve ihbar tazminatı isteminin karara bağlanması gereklidir.

SONUÇ

İşverene verilen zarar sebebi ile yapılan haklı fesihlerde, işyerinin ve çalışma şartlarının meydana gelen olaya etkisi ve işçinin kusurunu etkileyip etkilemediği değerlendirilmelidir.

-

Av. Eren Evren