Herhangi bir sorununuz olduğunda o işin uzmanı, meslek erbabı kimler ise onlara danışın, onlardan yardım alın, onlara güvenin ve müdahele etmeyin.

Hukuki probleminiz varsa avukata, sağlık sorununuz varsa doktora,  ilaçlarla ilgili bir derdiniz varsa eczacıya, eğitimle ilgili sıkıntınız varsa öğretmene, yapılaşma ile ilgili sorununuz varsa mühendise ve mimara danışın. 
     
Burada yazamadığım diğer meslek grupları kızmasın, her meslek grubu çok değerli.  KISACASI İŞİN UZMANINA GİDİN...İşin uzmanına da müdahele etmeyin.Örneğin bütün yolcular kokpite girse ve sürekli pilota müdahele etse o uçağın, o pilotun ve o yolcuların hali ne olur bir düşünün.

Son günlerde; doğruları anlatmaya, hukuk konuşmaya, adalet aramaya fırsat bulamıyoruz. Neden mi?

Her bir vatandaş, Google amcadan edindiği yarım yamalak, yarı doğru ve yarı yanlış bilgiyle sanki birer ceza hukuku, anayasa hukuku ne bileyim idare hukuku profesörü oldu ve  hemen her yerde elinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru formuyla dolaşan insanlar görüyoruz.

Ülkemiz çok zor ve olağanüstü günlerden geçiyor. Normalleşmeyi, Dünya'ya entegre, demokratik, laik  ve sosyal hukuk devleti olma idealimizi yine Barolarımızın ve avukatlarımızın gayreti ile sağlayacağız.

En çok hukukun üstünlüğüne, adalete , adaletin tesisi içinde en başta avukatlar olmak üzere hukukçulara kulak vermeye ihtiyacımız var. Yanlış ilaç sizi öldürebilir, yanlış  dilekçe ise malınızı, mülkünüzü, en önemlisi özgürlüğünüzü kaybetmenize sebep olabilir.