Bu kişilerden 870’i avukatlıktan mesleğe geçenler. Yeni hakim ve savcı adaylarının görev yerleri, 12 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenecek kura töreniyle belirlenecek. 

T.C.
HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU 
 
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üçüncü Dairesi ekli listede ad, soyad ve sicilleri yazılı adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının mesleğe kabullerine karar vermiştir.

Ekli listede isimleri yazılı meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının Kur’a töreni, 12/10/2016 tarihinde saat 11:00'da Beştepe Millet ve Kongre Kültür Merkezinde (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe/ANKARA) yapılacaktır. Kura töreni öncesi saat 09:00 – 09:45 arasında ikram yapılacaktır.

Kur’a töreni ile görev yerleri belirlenecek adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının cübbe dağıtımı, 11/10/2016 tarihinde 10:00–16:30 saatleri arasında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Ön Bürosunda gerçekleştirilecektir.
İlgililere duyurulur. 
 
 
Ek1 : Avukatlık mesleğinden sınavla geçen ve mesleğe kabul edilen  Adli Yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adaylarına ilişkin liste

Ek2 : Avukatlık mesleğinden sınavla geçen ve mesleğe kabul edilen İdari Yargı hâkim adaylarına ilişkin liste

Ek3 : Mesleğe kabul edilen İdari Yargı hâkim adaylarına ilişkin liste


HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU
BİRİNCİ DAİRESİ
 
HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU ÜÇÜNCÜ DAİRESİNCE MESLEĞE KABULLERİNE KARAR VERİLEN İDARÎ YARGI HÂKİM ADAYLARINA İLİŞKİN DUYURU
 
 
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üçüncü Dairesince mesleğe kabullerine karar verilen Avukatlıktan geçiş 3. dönem ile mezun 12. dönem idarî yargı hâkim adaylarından, Danıştay Tetkik Hâkimliğine veya Vergi Mahkemesi Üyeliğine atanma talep edenlerin, (daha önce talepte bulunmayanların) ayrıca mazereti bulunanların dilekçelerini bugün (07/10/2016) mesai bitimine kadar Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi Kararname Bürosuna göndermeleri gerekmektedir. 
İlgililere duyurulur.