Öz, Bolu'ya atanmasına ilişkin, "Bilgim yok, doğruysa hayırlısı olsun" diye konuştu. Savcı Öz, Bakırköy Adliyesi'nde sadece 32 gün görev yapmış oldu.

İSTANBUL'A 3 BAŞSAVCI VEKİLİ
Kararname ile İstanbul'a üç başsavcı vekili daha atandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda düz savcı olarak görev yapan Selamettin Celep, Mehmet Salih Sol ile Faruk Erşen Yılmaz İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atandı. Öte yandan kararname ile 123'ü adli, 43 idari yargı mensubunun görev yerleri değiştirildi.

İZMİR'E 3 YENİ BAŞSAVCIVEKİLİ

Kazım ARAPOĞLU Orhun SEZER Muvaffak MEŞE İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine getirildi.

ANKARA'YA 3 YENİ BAŞSAVCI VEKİLİ

Kararname ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekillliklerine Ankara Cumhuriyet savcıları Zafer Ediş, Veli Dalgalı ve Ramazan Kaya getirildi.

ERGENEKON HAKİMİ DE BOLU'YA ATANMIŞTI
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından (HSYK) İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Zekeriya Öz, 7 Ocak 2014 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanmıştı. Öz, 10 Ocak Cuma günü Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevine başlamıştı. Ergenekon Davası'na 3,5 yıl mahkeme başkanlığı yapan Hakim Köksal Şengün de 13 Temmuz 2011'de Bolu'ya atanmıştı. Şengün 21 Ağustos 2013 tarihinde emekli olmuştu.


YAZICI, CHP'Lİ CİHANER'İN MAKAMINI ARAYAN SAVCI

"Hizmet gereği" gerekçesiyle atanan ikinci Savcı Mehmet Yazıcı ise Mersin'den Eskişehir'e atandı. Yazıcı, Cihaner davası ile adını duyurmuştu. CHP Milletvekili olmadan önce Erzincan Başsavcılığı görevinde bulunan İlhan Cihaner'in evi ve makamı aranmış, Cihaner gözaltına alınmıştı.
Mehmet Yazıcı 16 Şubat 2010'da dönemin özel yetkili savcısı Osman Şanal ile birlikte Erzincan Başsavcısı İlhan Cihahaner’in makamında arama yapmıştı.
Başsavcı İlhan Cihaner, Ergenekon ’terör örgütü üyesi olduğu’ iddiası ile özel yetkili savcılar tarafından gözaltına alınarak, Erzurum’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Cihaner, gözaltına alındığı günü kendisine yönelik fiziki müdahale fotoğraflarının “sızdırılmasını alçaklık” olarak nitelendirmiş ve “Herhalde imamın ordusu saldırıyor? O gün, müdahale edenlerden birisinin de savcı Mehmet Yazıcı olduğunu bilseydim, kafa atardım. Tek pişmanlığım budur” değerlendirmesini yapmıştı.
“Servis” edilen fotoğrafların kendilerinde bulunmadığını, ancak polis ve savcılığın elinde olduğunu vurgulayan Cihaner, “Cezaevinde de 50 kez elle arama yaptılar. Bunları anlatmanın topluma bir yararı yok” demişti.

Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığına, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına, Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Seyfullah Öselmiş Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.

Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Girgin Muğla Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı.

İdari yargıdaki değişiklikler

HSYK'nın idari yargı kararnamesiyle 43 idari hakimin görev yeri değişti.

Buna göre, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyesi Ramazan Özdemir İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığına, İzmir Bölge İdare Mahkemesi üyesi Mürteza Güler İzmir İdare Mahkemesi Başkanlığına, Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyesi Cafer Ergen Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına, Sakarya Bölge İdare Mahkemesi üyesi Ekrem Özübek Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığına, Kocaeli İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığına getirildi.

İstanbul İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Uyar İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyesi Önder Çanak İstanbul Vergi Mahkemesi Başkanlığına, Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyesi Zülal Öztürk Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına, Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Ali Çatal Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine atandı.