Türkiye Barolar Birliği Gençlik İletişim Birimi tarafından, Yrd. Doç. Dr. Ebru Güzel, Uğurkan Erez ve Metin Uca'nın katılımıyla bir kişisel gelişim konferansı düzenlendi. Türkiye'nin her yerinden genç avukat, stajyer avukat ve hukuk fakültesi öğrencisinin katıldığı konferansın açılışını, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yaptı.

Feyzioğlu'nun konuşması sırasında salon içerisindeki küçük bir gruptan tepki geldi. Feyzioğlu, grubun sözcüsünü sahneye davet ederek eleştirilerini sahneden, mikrofonla dile getirmesini rica etti.  Eleştirileri dinleyen ve teşekkür eden Feyzioğlu, bu programın, genç avukatların, stajyer avukatların ve hukuk fakültesi öğrencilerinin kişisel gelişimi için düzenlendiğini, sorunların önemli bir kısmının iletişimsizlikten kaynaklandığını söyledi. Feyzioğlu ayrıca, kelimeleri doğru seçmenin, bu kelimeleri güçlendirecek şekilde kendine ve mesleğe yakışır giyinmenin iletişim engellerini kaldıracağını ifade etti.

Feyzioğlu sahneyi Yrd. Doç. Dr. Ebru Güzel ve Uğurkan Erez'e bıraktı. "İş Yaşamında Nasıl Giyinmeliyiz" konulu bir sunuş yapan ikili, iş yaşamında nasıl giyinilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi. Giyinmenin etkili iletişim için önemine dikkat çeken Güzel, "İyi giyinmek kendine güveni arttırır, kendine güvenen hayatta başarılı olur. Falanca manken ya da sosyetik birisi ne giyiyor diye bakmayın, kendi ölçülerinize uygun olanı giyin" dedi. Güzel ve etkili giyinmek için büyük para harcamaya gerek olmadığını söyleyen Erez ise, "Gittiğiniz yerin, yapacağınız görüşmenin gereği neyse öyle giyinmek lazım. Mesela özel hayatta ben yırtık kota bayılırım ama bir modacı ve müvekkil olarak avukatımın bana avukatlık yaparken yırtık kot giymesini istemem" diye konuştu.

"Dilinizi Eşek Arısı Soksun" adlı tek kişilik gösterisi için büyük alkışlarla sahneye gelen Metin Uca, yargının en fedakâr ve en önemli unsuru avukatlarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Siz, dile en hakim toplumsal kesimsiniz. Çünkü hayatın içerisinde toplumun bütün kesimlerinin nabzını tutan, sinir uçlarına dokunansınız. O yüzden avukatları doğru olan, avukatları başarılı olan, avukatları zeki, çalışkan olan toplumlar çok daha farklı yere gelirler. Ben Türkiye'de umut beslemek için 'iyi ki avukat dostlarım var' diyorum" ifadelerini kullandı.