32 Baro Başkanının hazır bulunduğu toplantı da güncel meslek ve ülke sorunları ile 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacak Türkiye Barolar Birliği seçimleri değerlendirildi.

Barolar, İstanbul Barosu'nu Yalnız Bırakmayacak

Düzenlenen toplantı sonrasında kamuoyuyla paylaşılmak üzere iki karar alındı. Buna göre alınan ilk kararda İstanbul Barosu'nun yanında olunacağı vurgulandı.

Açıklamada "Bağımsız savunmanın, bağımsız yargı ve gerçek hukuk devleti içindeki yerinin ülkemizde çok güvencesiz  olduğunun kanıtı olan İstanbul Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri aleyhine açılan davada oybirliğiyle savunma görevini yerine getirmeye karar verdiğimizi ve İstanbul Barosu’nun bu süreçte sonuna kadar yanında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz" denildi.

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan da, 17 Mayıs 2013 tarihinde Silivri deki yargılama da İstanbul Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin avukatı olarak orada olacağını belirtti.

Türkiye Barolar Birliği Seçimleri, Savunma Adına Önemlidir

Alınan ikinci karar ile de 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulunun sadece bir seçim yarışı olarak görülmediği, Genel Kurulun ülkemizde bağımsız savunmanın yeniden var olmasında bir aşama olması gerektiği, Kurullara seçilen meslektaşlarımız kimler olursa olsun seçim sonuçlarının saygı ile karşılanacağı, hukukun üstünlüğü yolundaki tüm gayretlerin sonuna kadar destekleyeceği kamuoyuna bildirildi. (hukukihaber.net)



BARO BAŞKANLARI

ADANA BAROSU

ESKİŞEHİR BAROSU
 
ADIYAMAN BAROSU 
 
İSTANBUL BAROSU
 
AFYONKARAHİSAR BAROSU
 
İZMİR BAROSU
 
AKSARAY BAROSU                  
 
KARAMAN BAROSU                     
 
ANKARA BAROSU    
 
KIRIKKALE BAROSU
 
ARTVİN BAROSU

KIRKLARELİ BAROSU
 
AYDIN BAROSU              

KIRŞEHİR BAROSU
 
BALIKESİR BAROSU    

KÜTAHYA BAROSU

BİLECİK BAROSU                     
 
MALATYA BAROSU
 
BOLU BAROSU  

MANİSA BAROSU
 
BURDUR BAROSU

MUĞLA BAROSU
 
BURSA BAROSU                  

SAKARYA BAROSU

ÇANAKKALE BAROSU            
 
TEKİRDAĞ BAROSU
 
DENİZLİ BAROSU

UŞAK BAROSU
 
DÜZCE BAROSU

YALOVA BAROSU

EDİRNE BAROSU
 
ZONGULDAK BAROSU
 

hukukihaber.net