Katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi anısına saygı duruşu ile başlayan toplantıda, merhum adına hazırlanan film gösteriminden sonra, soruşturma sürecinde gelinen nokta ve yapılması gerekenler baro başkanları ve TBB yönetim kurulunca değerlendirildi.
İkinci oturumda; Arabuluculuk Yasası ve Uygulaması konulu başlıkta, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Yargıç Hakan Öztatar'ın ve TBB yönetim kurulu üyeleri Av. Yurdagül Gündoğan ve Kürşat Karacabey'in sunumlarından sonra, baro başkanları zorunlu Arabuluculuğun Avukatlık mesleğine verebileceği zararlar, arabuluculuk atama sisteminin barolar tarafından yürütülmesi, arabuluculuk merkezlerinin işleyişi ve denetlenmesi gibi soruları yönelterek, bu başlıklarda görüş bildirdiler.

Üçüncü oturumda; hukuk fakültelerinde verilen eğitim, eğitimin içeriği, akademisyen sayısı vs. konularda TBB'nin izleme ve değerlendirme raporu üzerinde çalışmalar devam etti.

Dördüncü oturumda; Avukatlık Stajında kota uygulaması, stajyerlerin staj suresince Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında kalıp kalmadıkları üzerine Başkanlar ve TBB görüşlerini açıkladılar.