Hakkı Başar, 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı. Ancak maddi imkansızlıklar dolayısıyla çalışmak zorunda olduğu için kendi isteği ile okulu bıraktı. Daha sonra 1971 yılında yine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. İkinci öğretimde okuyarak sabahları çalışıp geceleri okula gitti. Okuldan mezun olduktan sonra edebiyat öğretmeni olarak göreve başladı. 2000 yılında da emekli oldu. Daha sonra 1965 yılında yaptırdığı üniversite kaydı ile yeniden aynı bölümde okuyabileceğini öğrenen Başar, 2013 yılında yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yeniden kayıt yaptırdı. Ardından aynı yıl kaydını Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi'ne aldırdı. Samsun il merkezinde yaşayan Başar, Çarşamba İlçesi'ndeki fakülteye gidiş geliş yaparak 4 yılın ardından öğrenimini tamamladı.

Bugün düzenlenen mezuniyet töreni ile 160 hukuk fakültesi öğrencisi mezun olarak kep attı. Düzenlenen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Vedat Ceyhan, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekan Prof.Dr. Hasan Tahsin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrencilerin yakınları ve mezun olan öğrenciler katıldı. Öğrencilere tek tek başarı belgeleri verildi. Ardından kep atan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. Hakkı Başar'da kep attıktan sonra heyecanını sınıf arkadaşları ile paylaştı. Başar ardından eşi Meliha Başar (67) kızı Ayşen Solmaz, torunu Kerem Solmaz'ın (19) yanına giderek heyecanını onlarla paylaşıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

'YARIM BIRAKTIĞIM İŞİ TAMAMLADIM'

Ekonomik sıkıntı ne deniyle çalışmak zorunda olduğu için 1965 de hukuk fakültesini bıraktığını söyleyen Hakkı Başar, "Yıl 2017 ve yeniden başladığım hukuk fakültesinden bu gün mezun oluyorum. Nasip oldu yarım bıraktığım işi tamamlamış oldum. Ben onun sevincini yaşıyorum şu anda. Bu bir şekilde kendini aşması gibi geldi bana. Ben şimdi bir insan olarak daha iyi bir yerde olduğumu düşünüyorum. Bu gün hem sınıf arkadaşlarım hem benim için çok önemli bir gün. Bu heyecanı isterim ki herkes yaşasın" dedi.

'AVUKAT OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM'

Emekli öğretmen olduğu için sınıftaki genç arkadaşları ile bir diyalog kurduğunu dile getiren Başar, "Genç arkadaşlarımla 4 yılda birbirimizi benimsedik. Çok ağır dersler zaman zaman zorlandım. Eşim ve çocuklarım çok sevindiler beni teşvik ettiler yüreklendirdiler bende gerçekten uğraştım didindim çok çalıştım başarıya da ulaşmış oldum. Sonunda stajımı tamamlayıp, avukat olarak çalışmayı düşünüyorum. 1965'de avukat olmak için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girmiştim. ama ekonomik nedenlerle kısmet olmamıştı. Şimdi nasip oldu" diye konuştu.

Babasının hukuk fakültesinden mezun olması nedeniyle çok mutlu olduklarını söyleyen fen bilgisi öğretmeni olan Ayşen Solmaz, "Babam hayaline kavuştu 52 yıl sonra o nedenle tebrik ediyorum kendisini. Kep atma töreni de çok güzeldi böyle bir şey yaşadığım için çok mutluyum. Ben üniversiteyi bitirdiğimde babam benim mezuniyet törenime gelmişti beni izlemişti, şimdi o ikinci üniversitesini bitirdi ve ben onunu mezuniyet törenini izledim. çok gururlandım. her evlada böyle bir duygu nasip olmaz" şeklinde konuştu.

'KENDİSİNİ ÖRNEK ALDIK'

Hakkı Başar'la her zaman yakından iletişim kurduklarını söyleyen sınıf arkadaşı Hüseyin Ümit Kaymaz, "Hakkı Hocam gerçekten kendisi de çok özverili başarılı ve çalışkan bir kişi. Aynı zamanda tecrübelerini de bize aktardı. Hayata yönelik kendisinden bir çok örnek aldık. Sınıf arkadaşlığımızın yanı sıra büyük bir ağabeylik de yaptı bize. 4 yıl aynı sınıfta okuduk şu anda da birlikte mezun oluyoruz. Hakkı hocamız sadece bize değil bir çok kişiye de örnek oldu. Ondan aldığımız çok ders oldu" dedi.

Dönem birincisi olan Süleyman Çağlayan Tuna, "Hakkı hoca bize daima örnek oldu. Ders çalışmayı istemediğimiz zamanlarda onu düşünerek daha iyi konsantre olduk. Hep birlikte fakültemizi bitip mezun oluyoruz. Çok mutluyuz çok heyecanlıyız. Sürekli ders çalıştığını biliyorum. kendisini hukuka adamış bir insan. Bundan sonrada başarılı olacaktır" diye konuştu.