Kalemoğulları," Hakim ve savcıların baskısı nedeniyle rahat çalışamıyoruz. Diğer bakanlıklarda olduğu gibi bizim bakanlıkta da personel genel müdürlüğü kurulmalı, atama ve kalem değişikliklerinde bu müdürlük sorumlu olmalı." dedi. Kalemoğulları, Adalet Bakanlığı'nın hakimler ve savcılar dışındaki adliye çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenmediğini de iddia etti.

Kahramanmaraş adliyesinde görevli 150 çalışanın Adalet Büro-Sen sendikasına geçiş töreni için Kahramanmaraş'a gelen Ömer Ali Kalemoğulları, adli personelin sıkıntılarını dile getirdi. Genel Başkan Ömer Ali Kalemoğulları, Adalet Bakanlığı idari yapısının tamamen değişmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: " Hakim ve savcıların adliye çalışanları üzerindeki baskısının kalkması için bu şart. Baskı nedeniyle adliye çalışanları rahat çalışamıyor. Ayrıca bizim atamalarımızda hakim ve savcılar etkili oluyor. Bu durumun değişmesi gerekiyor. Diğer bakanlıklarda olduğu gibi bizimde personel genel müdürlüğümüz olmalı. Atamalarımızdan ve kalem değişikliklerimizden kurulacak olan bu müdürlükler sorumlu olabilir. Bu yapı Adalet Bakanlığı'na mutlak surette kurulmalı."

Adliye çalışanlarının hakkını arayan kimsenin bulunmadığını belirten Kalemoğulları, "Ne acıdır ki Adalet Bakanımız Sadullah Ergin bile, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Benim personelim hakim ve savcılardır' dedi. Adliyelerin işin yükünü çeken yazı işlerinden, mübaşirine, zabıt katibinden, hizmetlisine kadar bu arkadaşlarımız azimle çalışıyorlar. Maalesef adalet bakanımız da bu arkadaşlarımızın çalışmalarını hiçe sayıyor." dedi.

Kalemoğulları, adli personelin en ağır çalışma şartlarına sahip kamu çalışanı olduğunu savunarak, "Bu yoğun iş yüküne rağmen en düşük maaşı da kamu kurumları arasında adliye çalışanları alıyor. Arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Fakat üst makamdakiler bunları görmemezlikten geliyor. Bu duruma göz yuman da ne yazık ki kendisi eski avukat olan Adalet Bakanımız. Adliyelerde en çok kimlerin çalıştığını bilmesine rağmen bu gerçekleri göz ardı ediyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Pazarcık, Göksun, Afşin ve Elbistan ilçelerinde görevli adliye çalışanları ile Kahramanmaraş adliyesinde görevli 150 adliye çalışanı Birleşik Büro-İş sendikasına istifa dilekçelerini vererek Adalet Büro-Sen sendikasını katıldı.

Adalet Büro-Sen Sendikası Kahramanmaraş temsilciliğine ise oy birliğiyle zabıt katibi Mehmet Çevik seçildi.