Adalet Bakanlığı, görevde yükselme yönetmeliğinin 13 Nisan 2014 tarihi itibariyle değiştirdi.

Yapılan değişiklikte, Bilgi işlem müdürü, mahalli adli sicilde bulunan taşra şube müdürü, şube müdürü, yazı işleri müdürü ve idari işler müdürü kadrolarına atanabilmek için "Son üç yıl içerisinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak," şartı getirildi.

Diğer değişiklikler ise şu şekildedir:.

-----

ŞUBE MÜDÜRÜ

Eski

b) Son üç yılı Bakanlık merkez teşkilatında olmak üzere şef, mühendis, mimar, istatistikçi ve programcı kadrolarında toplam en az sekiz yıl hizmeti bulunmak,

Yeni

"b) Son iki yılı Bakanlık merkez teşkilatında olmak üzere şef, koruma ve güvenlik şefi, koruma ve güvenlik amiri, mühendis, mimar, istatistikçi ve programcı kadrolarında toplam en az sekiz yıl hizmeti bulunmak,"

Değerlendirme:

Şube müdürlüğü için açılacak görevde yükselme sınavına katılabilmek için daha önce Bakanlık merkez teşkilatında 3 yıl belirli görevlerde çalışmış olma şartı aranıyordu. Yeni düzenlemede bu süre 2 yıla indirilmiştir. Ayrıca, koruma ve güvenlik şefi ile amirinin de görevde yükselme sınavına başvurma hakkı tanınmıştır.

-----

İDARİ İŞLER MÜDÜRÜ

Eski

"b) Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, programcı yardımcısı, zabıt katibi, memur, ambar memuru, satınalma memuru, daktilograf, veznedar, emanet memuru, tebligat memuru, santral memuru, sekreter, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför veya teknisyen kadrolarında toplam en az sekiz yıl hizmeti bulunmak,

Yeni

"b) Zabıt katibi, memur, ambar memuru, daktilograf, veznedar, emanet memuru, tebligat memuru, santral memuru, şoför, tekniker veya teknisyen kadrolarında toplam en az sekiz yıl hizmeti bulunmak,"

Değerlendirme:

Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, programcı yardımcısının idari işler müdürü kadrosuna başvurma hakkı kaldırılmıştır.

-----



ŞEF

Eski

b) Bakanlık merkezinde; programcı yardımcısı, memur, ambar memuru, santral memuru, satınalma memuru, daktilograf, sekreter, veznedar, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, tekniker, teknisyen, teknik ressam kadrolarında çalışıyor olmak,

Yeni

b) Programcı yardımcısı, memur, ambar memuru, santral memuru, satınalma memuru, daktilograf, sekreter, veznedar, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, tekniker, teknisyen, teknik ressam, koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarında çalışıyor olmak,"

Değerlendirme:

Şef kadrosuna başvurabilmek için Bakanlık merkezinde belirli unvanda çalışıyor olmak şartı kaldırılmıştır.

-----

DİĞER MADDELER

Diğer maddeler, geçen yıl genel görevde yükselme yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile paraleldir. Geçen yıl, 31 Ağutos 2013'te, yapılan düzenlemeyle şube müdürlüğü için açılacak görevde yükselme sınavı için sözlü sınav şartı getirilmişti.