Kamuoyunda CMK 102. madde uyarınca yapılan tahliyelerin tartışması sürerken Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 2013 yılı sonuna kadar avukatların yargısal faaliyetlere daha etkin katılımının sağlanması için düğmeye bastı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kurulan çalışma grubunun avukatlık mesleğinin sorunlarına yönelik hazırlayacağı taslak ile ilgili şöyle dedi:

"Bakanlığımızın 2010-2014 Yılı Stratejik Planı çerçevesinde; 2013 yılı sonuna kadar avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümüne ve avukatların yargısal faaliyetlere daha etkin katılımının sağlanmasına yönelik olarak Türkiye Barolar Birliği ve barolarla işbirliği yapılarak, avukatlık mesleğinin icrasında karşılaşılan sorunların tespiti ile bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin getirilmesi; önerilerin mevzuat değişikliğini gerektirmesi durumunda bunların taslaklarının hazırlanması amacıyla 11 Şubat 2010 tarihli olurla bir çalışma grubu kurulmuştur."

-46 AVUKAT CEZAEVİNDE-

Adalet Bakanı, 13 Ekim 2010 tarihi itibarıyla, UYAP'tan alınan raporlara göre, ceza infaz kurumlarında 25 tutuklu, 5 hükmen tutuklu ve 16 hükümlü olmak üzere toplam 46 avukatın bulunduğunu bildirdi. (ANKA)
(MG/ÖMR)