YARGIÇLAR SENDİKASI’NIN YANINDAYIZ

Türkiye'deki ilk hakim-savcı sendikası olan Yargı-Sen, Ankara Valiliği'nin meslek sendikası kurulamayacağı ve hakim-savcıların sendika üyesi olamayacakları iddiası üzerine açılan dava sonucunda mahkeme kararıyla kapatılmıştı. Hakim ve savcılar siyasi iktidarın baskı ve tehditlerine rağmen bu sefer büro-banka iş kolundaki Yargıçlar Sendikası’nı kurup, mücadelelerine devam ettikleri sırada yine Ankara Valiliği'nin başvurusu üzerine açılan kapatma davasıyla karşılaştı.

AKP iktidarının yargı üzerindeki baskı ve tehditlerinin bir örneğini son HSYK seçimlerinde görmüştük. Her dönem kendi siyasi ihtiyaçları doğrultusunda yargıyı yeniden dizayn etmeye çalışan siyasi iktidar, kendisine boyun eğmeyen ve mücadele eden yargı mensuplarını sindirmek amacıyla her türlü yolu denemektedir. Geçtiğimiz hafta, 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili yazdıkları yüzünden yargılanan Hakim Sevgi Övüç davasının ardından Yargıçlar Sendikası’na açılan kapatma davası tesadüf olmadı.

Diğer gelişmelerle birlikte dün TBMM'de kabul edilen yargı paketi bir arada düşünüldüğünde önümüzdeki dönem gerek yurttaşlar gerekse hukukçular üzerindeki baskının ve tehditlerin artarak devam edeceği açıkça görülmektedir. Siyasi iktidarın baskı politikaları ve uygulamaları karşısında tüm hukukçuların ortak mücadele zeminlerini oluşturarak birlikte hareket etmesi ihtiyacı bir kez daha somut olarak ortaya çıkmıştır.

Adalet İçin Hukukçular olarak ortak mücadele hattının örülmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirterek tüm kamuoyunu Yargıçlar Sendikası’na karşı açılan kapatma davasının 9 Aralık 2014 tarihinde Ankara 11. İş Mahkemesi’nde görülecek olan ilk duruşmasına katılmaya çağırıyoruz.

Adalet İçin Hukukçular

>> Yargıçlar Sendikası'na kapatma davası