Adalet Meslek Yüksek Okulu Mezun olan ve kadro talep eden Berat Taş ile adalet mezunlarının sorunları hakkında konuşmaya devam ettik.

İşte o röportaj;

Artık dur denilmeli..
Daha önceki röportajımda yaşanılan ve an itibarıyla gelinen son durumu anlatmıştım. Fakat gittikçe yaraları deşen dokununca her geçen gün bin ah işiten yaralarımız kapanacağı yerde tuz basanlar oluyor. Çok geçmişe dönmeye gerek yok KPSS 2017/6 Sözleşmeli Personel Alımlarına bakmamız yeterli. Tapu kadastro bölümü alımlarına Nitelikli kodlar haricinde başvuru yapılamıyor. En basit örneği ise Emlak Yönetimi okumuş olmanız yetiyor.

Bizde sadece öncelik
Yargıya alımlarda ise adalet mezunlarına sadece öncelik hakkı tanınır diyor. 

Gelin eşitlik ilkesini sağlayalım;
Ptt, Kadastro, Sağlık Memuru gibi alımlarda Adalet Mezunları da başvuru yapsın ama bölümü okuyanlara öncelik verilsin? Eşitlik budur. Çünkü bu başvuru yapabilen insanların alımlarına biz başvuru yapamıyoruz. Bunu anlamak bunu kavramak mümkün değil. Öncelik değil nasıl ki her kurum Bölüm Şartı Nitelik Kodu aranıyor Yargı alımlarında da bu olsun.

Kamu kurumlarını denetleyen kesin karar nitelikli kurum lazım
Bakınız Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bu güzel ülkemizde Kamu Kurumlarını Denetleyen Kamu Denetçiliği Kurumu var. Kurumun hakkında ki bilgilerde dahi kurumun kararları tavsiye niteliğindedir deniliyor. Bu kurumun kararlarının artık kesin nitelik kazanması ülkemiz ve vatandaşlarımız için en hayırlı olandır.  

Yeni kadro talep ediyoruz
100.000 Adalet Mezunu var icra müdürlüğü sınavında dışarıdan alımlar bitti bu gerçek ve net olandır. Biz mezunlar olarak bunca insanın emeği yerde kalmasın diye İCRA MEMURLUĞU kadrolarına hangi kurum ve kuruluş olursa olsun Adalet Mezunlarının alınmasını istiyoruz. Düşünün vergi dairesindeki görevli icra memuru veterinerlik mezunu yada düz lise mezunu bunu kabul etmek buna göz yummak inanın adalet anlayışımızla uyuşmuyor.
 
Tekrar tekrar tesleniyorum
Lütfen gelin bu 100.000 mezuna sahip çıkın. Evlenecek olanlar var, annesi - babası olmayanlar var, coluğu cocuğu olup işiz kalanlar, ev kirasını ödeyemenler var. Sahip çıkılmalı bir an önce yetkililerin duruma el atması gerekir.  Sizlere en kalbi duygularımla teşekkür ediyor sesimize ses olduğu için hukukihaber.net'e en derin şükranlarımı sunuyorum. (hukukihaber.net)