Her yıl kamuya memur alımları için yapılan merkezi atamalar Haziran ve Kasım ayları olmak üzere yılda iki defa yapılırken, 2015 için bu durum Haziran ayında yapılacak seçimler nedeniyle değişti ve yılın ilk merkezi ataması öne çekilerek Nisan ayına alındı. 

Haber: Mehmet Ali AY / Hukukihaber.net

Hal böyle olunca 2014 KPSS'ye giren ve Kasım atamasında 5 bin 67 kadroya yapılan atamayla hayal kırıklığı yaşayan adaylar ikinci atama öncesi büyük bir beklenti içerisine girdi.
Hiç şüphesiz geçmiş atamalarda hayal kırıklığı yaşayanların başında iktisat, işletme, maliye, kamu yönetimi, ekonometri, çalışma ekonomosi ve uluslararası ilişkiler bölümlerinin oluşturduğu İİBF mezunları gelmektedir.

'ADALET'TE UNUTULDU!

Bir başka unutulan bölümde adalet bölümüdür. Memur atamalarında beklentilerine cevap alamayan mezunlar en azından Nisan ayı için tatmin edici bir rakamı beklemektedirler.

Başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere hükümet organlarına tepki yağdıran mezunlar Nisan ayında yapılacak atamlarda geniş bir kadro beklentisi içerisinde. Yaklaşık 100 bin adalet mezunun atama beklediği belirtiliyor. (Hukukihaber.net)

Twitter'da,  hashtagi üzerinden bir araya gelen adalet mezunları tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. 

2015'te ilk merkezi alım ne zaman olacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, KPSS yerleştirmeleri hakkında bilgi verdi. 

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada" 2015 yılında Kamu'ya atama yapmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızdan memur taleplerini toplamaya başladık... 

2015/1 Yerleştirme İşlemlerinde memur talebi olan Kurumlarımız, taleplerini 20 Mart'a kadar Devlet Personel Başkanlığımıza bildirecekler... 

Toplanan taleplere göre, ilana çıkılmasının ardından, 16-24 Nisan tarihleri arasında başvurular alınacak... 

2014 KPSS ve EKPSS sınavlarına girmiş olan adayların, bu tarihler arasında başvurularını yapmalarını gerekiyor... 

Yerleştirme taleplerinin toplanmasına ve yerleştirme takvimine ilişkin detaylı bilgi http://www.dpb.gov.tr web adresinde yer alacaktır..." ifadelerini kullandı. 
İşte o tweetlerden bazıları;