2015-2016 Adli Yılı Açılışı nedeniyle 5 Eylül 2015 Cumartesi günü Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen açılış törenine Sakarya Barosu tarafından destek verildi. Törene Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Başkan Yardımcısı Av. Yeliz Aydın İpek ve avukatlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından müzik dinletisi ile başlayan tören, Türk Barolar Birliği Başkanı  Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatlar ve Baro başkalarının iştirak ettiği ayrıca,  Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA),  Avrupa Barolar ve Hukuk Kuruluşları Konseyi (CCBE) ve Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) başta olmak üzere 22 ülkenin barolar birliği başkanları ve avukat örgütü temsilcilerinin, siyasi parti, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcilerinin de katıldığı törende kısa bir konuşma yapan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan : “Hukukun olmadığı bir yerde vatan olmaz, adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, birlik olmaz toplumsal barış olmaz, dolayısıyla mülk olmaz zira hep deriz ve söyleriz ya "adalet mülkün temelidir" işte bu temel üzerine geleceği inşa etmek ve yüz üstü sürünen hukuku adaleti, yargıyı ayağa kaldırmak zorundayız" dedi.


Çok sayıda vatandaşın da eşlik ettiği Anıtkabir ziyaret töreni ve Aslanlı yoldaki yürüyüşün ardından tören sona erdi.