Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, sosyal pencere twitterin kapatılmasına sert tepki gösterdi. Av. Çıtırık, “Bu karar, düşünce, ifade, haberleşme ve iletişim özgürlüğüne vurulan en büyük darbedir” dedi.

Avukat Çıtırık’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle;
“Siyasi iktidarın aşağılayan, öteleyen, yok sayan, faşizan tutum ve davranışlarına, sosyal pencere twitter’in kapatılması eklenmiştir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, "Şimdi bakın uluslararası komplolar bu işin içinde. Çok ilginç. Bu Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler" ifadeleri son derece talihsiz ve üzüntü verici beyanlardır.

Siyasi iktidar ve onun başı olan Recep Tayyip Erdoğan, parmak çoğunluğuna dayalı uygulamaları ile ülkemizin hukuk devleti, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerdeki yerini alabildiğine gerileterek, üçüncü dünya ülkeleri arasına girmiştir. Çin’den sonra twitter kapatan ikinci ülke olduk. Bu uygulama, Anayasa ve Uluslar arası sözleşmeler ile güvence altına alınmış olan düşünce, ifade, haberleşme ve iletişim özgürlüğüne vurulan en büyük darbedir.

>> TBB: KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR

Siyasi iktidar böylelikle eleştiriye açık olmadığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Siyasi iktidar; bu eylem ve davranışıyla içlerinde taşıdıkları büyük bir korkuyu da dışa vurmuşlardır. Bu korkunun neticesinde bu kararlar alınmaktadır. Siyasi iktidar ve onun başbakanının diktatörlüğe yaklaşan davranış ve eylemlerini devam ettirmesinin ülkemize ve toplumumuza bir yararı yoktur. Ülkemizin dünya ülkeleri arasındaki saygınlığına da gölge düşürecek nitelikteki bu uygulamalara bir son vermelidir.

Bu uygulamalarla ileri demokrasi anlayışı ile ülkeyi yöneteceğini savunan siyasi iktidar samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Hukuka ve insan haklarına saygısı olmayan temel hak ve özgürlükleri alabildiğine daraltan ve başbakanın tek adamlığını tescilleyen bu zihniyeti kınıyor ve protesto ediyoruz. Bu hükümetin artık İstifa etmesini bekliyoruz.

 Adana Barosu olarak, bu eylemi gerçekleştirenler hakkında Cumhuriyet Savcılığına gerekli şikayette bulunacağımızı da ifade etmek istiyorum. Kamuoyuna saygıyla sunarım.”

Av. Mengücek Gazi Çıtırık
Adana Baro Başkanı


>> Twitter gece yarısı kapatıldı