Av. Çıtırık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yurttaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki temsilcisi avukatlara duruşma salonlarında, keşif, haciz mahallinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldırılar devam etmektedir. Bu tür sözlü ve fiili saldırılar sıradanlaşmış ve toplumda maalesef kabul gören bir hal almıştır. Bağımsız savunmanın sesi kısılmak istenmektedir. Avukatlık Yasası’nın 2. Maddesi: “ Avukat her türlü hukuki sorun ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi için, hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis eder” şeklinde düzenlenmiştir.

Avukat dosyanın tarafı değildir. Avukatları dosya ile özdeşleştirerek “taraf gibi” görüp, sözlü ve fiili saldırılarda bulunulmayı asla hak etmemektedir. Bugün avukatlara, avukatlık kimliğinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayı yapılan saldırılar son derece HAKSIZDIR.

Avukatlara yapılan sözlü ve fiili saldırılara, gereklilik ve ölçülülük ilkelerini, usul kurallarını dikkate almayarak; Avukatlık Yasasına, CMK’daki düzenlemeleri yok sayarak Avukatların evleri ve bürolarının kapılarının kırıldığı, arama mahallerinin hukuka aykırı bir şekilde kamera kaydına alındığı ve dava dosyaları dahil birçok belgelere el konulduğu, 45’den fazla meslektaşımızın tutuklu olduğu dönemi yaşamaktayız.

Avukatların ve Avukatlık mesleğinin toplumda itibarsızlaştırmaya çalışıldığı, mesleğe yönelik açık ve örtülü tehditlerin ayyuka çıktığı, artık baro başkan ve yönetim kurulu üyelerinin dava edilerek, kurum olarak yıpratıldığı bu dönemde SESSİZ KALMAYACAĞIZ.

Sonuç olarak; Şimdi sesimizi yükseltme zamanı…

Şimdi dayanışma,  birlikteliği sergileme ve meslek onuruna sahip çıkma zamanı…

78 baromuza yaptığımız çağrı ile 10 şubat 2013 pazar günü saat : 12.00’da ilimiz Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden, Uğur Mumcu alanına cübbeli bir şekilde yürünecektir. Alanda oluşturulan düzenekte TBB ve baro başkanlarımızın konuşmalarıyla; “SAVUNMA SUSMAYACAK!” mitingini gerçekleştireceğiz.

Tüm meslektaşlarımızı yanımızda görmek ve sesimizi duyurmak istiyoruz.

 Destek olacağınıza inancımız tamdır.”


hukukihaber.net