Dolayısıyla kendinize vakit ayırarak tatil planları yapmak sadece gideceğiniz bölge, kalacağınız yer, bulunacağınız aktivitelerle sınırlı olmamalıdır. Önceden planlanmış ve tatile çıkmadan önce geride kalan ve kalacak işlerinizle ilgili alacağınız bazı önlemler, size hakkınız olan huzurlu ve mutlu bir tatilin kapısını ardına kadar açacaktır. Unutmayalım ki doğru hazırlık ile çıkılmış bir tatil ile gerçekten dinlenmek ve mutlu olmak mümkündür. Bunu sağlamak için elimizin altında mutlaka bir kontrol listesi oluşturun.

Avukatlar İçin Tatil Öncesi Kontrol Listesi

1- Tatil planınız için en doğru zamanı seçmelisiniz.

Çıkmayı düşündüğünüz tatil için en doğru zaman “Adli Tatil” olabilir. Elbette adli tatil hakimlerin, savcıların, avukatların ve adliyedeki personelin, adliyelerin kapılarına kilit vurup hep birlikte tatile çıktıkları bir zaman dilimi değildir. Adli tatil içerisinde de hayat devam etmekte, kanunda belirtilen durumlar dahilinde de adli süreçler işlemektedir. Bu süreç içerisinde önceden planlanmış işleriniz, duruşmalarınız veya farklı çalışmalarınız olabilir. Bir avukatın ortalama önündeki altı aylık süreci planlayarak çalıştığını varsayarsak, ajandanızı dikkatlice kontrol ederek bu zaman dilimi içerisinde sizin için en uygun zamanı seçebilirsiniz. Seçeceğiniz zaman diliminin iş yükünüzü ve olağan akışınızı aksatmasına neden olmamalıdır.

2- Tatil planınızı yapın.

Belirlediğiniz tarihlerde yapacağınız tatille ilgili olarak nereye gideceğinize karar verin. Daha önceki müşteri deneyimlerini dikkate alarak rezervasyonunuzu oluşturun. Çıkmak istediğiniz tatil parça parça farklı yerlerde geçirmeyi düşünüyorsanız hangi tarihlerde nerede olacağınızı mutlaka planlayın. Ve gideceğiniz yerlerin mevsimsel özelliklerini mutlaka dikkate alın.

3- Yanınızda götüreceklerinize dair bir liste oluşturun.

Tatil için bir yere giderken hep son anda unuttuğumuz bir şeyimiz mutlaka olmuştur. Oltamızın kamışını alıp makinesini evde unutmamız, ya da en sevdiğimiz t-shirtümüz gibi. Planımız netleştikten sonra yanınızda götürmek istediğiniz herşeyi not edebileceğiniz bir liste oluşturun ve bu liste elinizin altında olsun. Aklımıza geldikçe bu listeye not alabilirsiniz. Tatil zamanı gelip çattığında yolculuk hazırlığı yaparken bu listeyi valizimizin yanında tutarak valizimize koyduğumuz eşyalarımızı liste üzerinden çizmek mutlaka işe yarayacaktır.

4- Çalışanlarınızı, müvekkillerinizi ve meslektaşlarınızı mutlaka bilgilendirin.

Bu işe ilk olarak siz yokken yapılacak işlerin ve alınacak sorumlulukları çalışanlarınız arasında pay ederek başlayabilirsiniz. Siz yokken çalışanlarınız neler yapacağını, nelerle ilgileneceğini, tamamlanması gereken bir iş varsa siz yokken o işin kim tarafından ve nasıl tamamlanması gerektiğini bilmelidirler. Bunu net olarak bildirin. Siz yokken çalışanlarınız arasına disiplin sorunu ve kargaşa yaşanmaması açısından bu paylaşım çok önemlidir.

Daha sonra müvekkillerinize, ihtiyacınız ve hakkınız olan tatile çıktığınızda işleri ve sorunları ile hangi çalışanınız ile temasa geçebileceklerini belirtin. Telefon ve e-postanıza bir süreliğine düzensiz aralıklarla bakacağınızdan haberleri olmalıdır.

Birlikte çalıştığınız ya da yakın arkadaşınız meslektaşlarınızı tatiliniz hakkında bilgilendirin. Yokluğunuzda çalışanlarınızın ya da müvekkillerinizin ihtiyaç duyması halinde kendileriyle- e iletişime geçebilecek meslektaşlarınızı belirleyin ve konu ile ilgili olarak kendilerini haberdar edin.

5- İşe dönüşteki planlarınızı dönüş tarihinizden iki üç gün sonrasına atayın.

Tatil dönüşünde siz yokken olan biteni tam anlamıyla kontrol edebilmek için kendinize iki üç gün süre verin. Bu iki üç gün içerisinde kaçırdığınız şeyleri yakından takip etmek ve incelemek isteyeceksiniz. Bu nedenle tatile çıkmadan önce yapacağınız işleri planlarken bu süreyi dikkate alın ve planlamanızı ona göre yapın.

6- Takviminizi birkaç kez kontrol edin.

Tatile çıkmadan önce yokluğunuzda bir şey planlanmadığından emin olmak için değişik aralıklarla birkaç kez kontrol edin. Eğer takviminizde bir şey görüyorsanız, randevunuzu ileri bir tarihe taşıyın ya da başka birinin katılacağını bildirin. Eğer gittiğiniz yerde tamamlayabileceğiniz ufak bir iş ise, gideceğiniz yerde çalışmayı tamamlayacağınızı mutlaka bildirin.

7- Ofisinizle ilgili detayları planlayın.

Tatilde olduğunuz süreç içerisinde ofisinizde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı ofisinizin yedek anahtarını güvendiğiniz bir arkadaşınız ya da ailenizden biri ile paylaşın. Anahtarı teslim ederken varsa ofisinizin alarm kodunu mutlaka söyleyin.

8- Tatildeyken arada işlerinizi, olan biteni görmeniz ve kontrol etmeniz için KolayOfisMobil uygulamasını akıllı cihazınıza indirmeyi kesinlikle unutmayın.

Artık aylardır hayalini kurduğumuz ve hakkımız olan tatile çıkmak için hazırız. Tatilimiz sırasında olabilecek ufak tefek aksilikleri, olumsuzlukları kafanıza takmadan tadını çıkarın.

.

Mutlu Tatiller…

.

Kaynak: microdestek.com.tr