Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçları için geri sayım başladı. Türkiye genelinden binlerce kişinin dahil olduğu Adli Yargı Hakim ve Savcı sınavı 3 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. Peki, sınavın tamamlanmasının ardından araştırılan Adli Yargın Hakimlik ve Savcılık sınav sonuçları 22 Haziran günü saat kaçta açıklanacak? İşte, tarih ve saat hakkında detaylar

ADLİ YARGI HAKİMLİK VE SAVCILIK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖSYM tarafından sonuçları duyurulacak olan Adli Yargı Hakim ve Savcı sınav sonuçları, 22 Haziran tarihinde saat 23.59 itibariyle adayların erişimine açılacak.

Adli Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (2000) iki katı fazlası olan 6000 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 6000 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (750) iki katı fazlası olan 2250 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 2250 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır.

Kontenjana giren adayların sınav sonuç bilgisinde “Mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihlerini Adalet Bakanlığı’nın internet sayfasından takip ediniz.”, kontenjana giremeyen adaylar için “Kontenjan nedeniyle mülakata katılmaya hak kazanamadınız.” ibaresi yazılacaktır.