Baroları ve avukatları küresel boyutta temsil eden en büyük üç örgüt olan; Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA), Avrupa Barolar ve Hukuk Kuruluşları Konseyi (CCBE) ve Avrupa Barolar Federasyonu’nun (FBE) da katılacakları tören, çeşitli ülkelerden yüzlerce baroyu ve milyonlarca avukatın üye olduğu üç uluslararası meslek örgütünü aynı çatı altında buluşturması ile ülkemizde ilk, dünya genelinde ise ender etkinliklerden biri olma niteliğini taşıyor.

Ayrıca 36 ülkenin barolar birliği başkanları ve Uluslararası Barolar Birliği Başkanı’nın yazılı tebrik ve desteklerini ilettiği törene, toplam 22 ülkenin barolar birliği başkanları ve avukat örgütü temsilcileri katılacak. Törende, uluslararası katılımcıların yanı sıra Türkiye’nin tüm baro başkanları da hazır bulunacak.

2015-2016 Adli Yılı Açılış Töreni, 5 Eylül 2015 tarihinde saat 10.00’da Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak ve saat 14.30’da Anıtkabir’de Aslanlı Yolda gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından son bulacak.