İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri önünde toplanan BES İzmir Şubesi üyesi çalışanlar, ellerindeki döviz ve pankartlarla C-Kapısı önüne kadar yürüdü. Burada, yaklaşık 150 kişilik grup adına basın açıklamasını bir sendika üyesi yaptı. Açıklamada, servis ücretlerinin ellerinden alındığı, fazla mesai ücretlerinin ödenmediği, angaryanın arttığı ve iş güvencelerinin kalmadığı dile getirildi. Kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının birer birer ellerinden alınmakta olduğu, verilen zamların ise daha para ceplerine girmeden geri alındığı dile getirildi

Açıklamada, BES olarak geçen kasım ayında, 2013 yılı bütçesine karşı eylem başlatıldığı, genelde büro emekçilerinin, özelde ise yargı çalışanlarının taleplerinin bütçede yer almasının istendiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Adliyeler saray, yargı emekçileri kapıkulu değildir. Kazanılmış haklarımız birer birer gasp ediliyor. Yargı çalışanı mutsuz, geleceğinden kaygılı. Adalet içinde adaletsizlik yaşıyoruz. Kamu çalışanları yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır. Tüm kamuoyu ve iktidarın bilmesini istiyoruz ki iş güvencemizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Rotasyon uygulamalarına dur diyeceğiz. Haklarımızı geri almak ve kararlığımızı göstermek için de 27 Şubat'ta bir gün iş bırakma eylemi yapacağız" denildi.

Basın açıklamasının ardından adliye çalışanları ellerindeki maaş bordrolarını yaktı.




Memurlar Adliye Önünde Bordro Yaktı

Zonguldak'ta adliye önünde toplanan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, 2013 bütçe takviminde taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle bordro yaktı.

Eyleme katılan yaklaşık 20 memur adına konuşan BES Zonguldak Şube Başkanı Anıl Çetin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün derinleştiğini, kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının ellerinden bir bir alındığını söyledi. Çetin, kamu çalışanlarına 2012'de yapılan ortalama yüzde 6- 7 oranındaki zammın başta akaryakıt olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla buharlaştığını kaydetti. 2013 bütçesine karşı geçen kasım ayında, 'Emeğimize, onurumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz' talebi ile başlattıkları eylem programını devam ettirdiklerini belirten Çetin, "Kazanılmış haklarımıza sahip çıkmak ve taleplerimizi elde etmek için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından maaş bordrolarını yakan sendika üyeleri, daha sonra dağıldı.