Türk Büro-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, "4. Yargı Paketi"nde, adliye çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarına da yer verilmesi talebiyle topladıkları dilekçeleri Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, adliye çalışanlarının emeğinin karşılığını almak ve onuru kırılmadan hizmet vermek istediğini söyledi.

Adliye çalışanının adalet dağıtma hizmetini sunarken kendisi için de adalet talep ettiğini belirten Bacıoğlu, şöyle konuştu:

"Adliyedeki yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personelin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi için Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlatıldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yazılan dilekçeler, bugün tüm illerimizde yapılan kitlesel basın açıklamalarının ardından bakana gönderilecektir. Adalet çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılması ve zorunlu olarak çalıştırılmasına rağmen el konulan fazla mesai ücretlerinin bir an önce ödenmesini talep etmekteyiz. Sendika olarak, taleplerimiz yerine getirilene kadar iş yerlerimizde her türlü meşru eylem ve etkinliklerimizi devam ettireceğiz."

Açıklamanın ardından sendika üyeleri, toplanan dilekçeleri Adalet Bakanlığı'na gönderdi.



AA