Adalet Bakanlığı görevde yükselme ve ünvan değişikliği yönetmeliğinin 6. maddesi gereğince, hizmetli kadrosu ve mübaşir kadrosu aynı sınıfta olup sınavsız geçiş hakkı bulunmaktadır.Ancak, İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı, üniversite ve lise mezunu hizmetlilerin mübaşir kadrosuna geçme isteklerini elindeki hizmetli kadrosunda çalışanları tutmak için sürekli reddetmektedir Reddetmesinin tek sebebi ise hizmetli kadrolarındaki eksiklik olarak gösterilmektedir.

Oysaki artık hizmetli işleri taşeron firmalara verilmektedir. 

Buna rağmen yıllardır dilekçe veren tüm personelin talepleri reddedilmektedir. 

Personelin, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne gönderdiği dilekçeler de geri çevrilip 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 114.maddesine göre komisyon içi naklen atama yetkisinin ilgili adalet komisyonuna ait olduğunu belirtmektedir. 

Üstelik bu konuda diğer adalet komisyonlarının emsal atama kararları mevcuttur. Bu nedenle bütün üniversite ve lise mezunu hizmetliler bu yüzden tayin isteyip gitmektedir.

İstanbul Adalet komisyonu dışındaki diğer Adalet komisyonlarında üniversite ve lise mezunu hizmetli hemen hemen kalmamıştır. Bu durum da belirtilerek dilekçeler yenilenmesine rağmen, talepler aynı gerekçeyle reddedilmektedir.

Lise ve üniversite mezunu hizmetliler, temizlik işleri taşeron firmalarına verildiğinden, daha mutlu olacakları mübaşir kadrosunda görev yapma taleplerinin uygun görülmesini bekliyor.


memurlar.net