İlgili karar aşağıdadır:

Bilindiği üzere Avukatlık Kanununun 65, 81-2.maddeleri uyarınca avukat genel kurulca belirlenen yıllık baro keseneğini ödemekle yükümlüdür. Aynı kanunun 72.maddesine göre, bu keseneğin tebligata rağmen ödenmemesi halinde ilgili avukatın levhadan silinmesi, 72.maddenin amir hükmüdür. Nitekim maddede “silinir” ibaresi yer almaktadır. 

Baromuzun aidat alacağı 32 milyon TL civarındadır. Aidat, baronun en önemli gelir kaynağıdır. Buna karşın bu aidatlar ödenmediğinde sadece aidat gelir kaybı oluşmamakta, bunun yanı sıra TBB tarafından tahsil edilemeyen bu kesenekler tahsil edilmiş gibi kabul edilerek baromuza aktarılan pul gelirlerinden TBB keseneği kaynağında tahsil edilmekte ve böylece baroya aktarılan pul gelirlerinde de büyük bir düşüş olmaktadır. Bir başka ifadeyle baro, ödenmeyen ve hayli büyük meblağa ulaşan aidat alacağını tahsil edemediği halde bir de pul gelirlerinden önemli ölçüde yoksun kalmaktadır. Bilindiği üzere baromuz hem sayısal hem de fiziken büyümekte, hizmet alanı ve çeşitliliği artmaktadır. Yeni bina yapımı, yıllık çok önemli bir gider kaynağı olan servis hizmeti, munzam emeklilik, sağlık sigortası ve hizmeti, yeni tesisler, yeni ve modern bir staj eğitim merkezi ihtiyacı, staj eğitim giderleri, odaların tefrişi, yeni birimlerin kurulması gibi pek çok hizmet, yeterli kaynak gerektirmektedir. Oysa zaten yüksek olmayan aidatların ödenmemesi hem bu gelirden mahrumiyeti ve hem de pul gelirlerinde ciddi bir azalmayı sonuçlamaktadır. Kaldı ki ne yazık ki son genel kurulumuzda ciddi bir oranda olmayan aidat artşı yönündeki öneri, fazlaca bir meslektaşın bulunmadığı geç bir saatte reddedilmiştir.  Bu durumda bütçedeki azalmaya bağlı olarak bazı hizmetlerin verilemez hale gelmesi tehlikesi doğmaktadır. Nitekim bu denli büyük bir meblağa ulaşan aidat alacaklarının tahsil edilememesi, Adalet bakanlığı denetiminde ve TBB Mali Genel Kurulunda ciddi eleştiri konusu olduğu gibi, bizzat baromuz mensubu meslektaşlarımız da baronun aidatları tahsil edememesi ve bu hususta bir girişimde bulunmamasını eleştiri konusu yapmakta ve bu alacakların tahsilini talep etmektedirler. Bunun yanı sıra, aidatların yıllarca ödenmemesine karşın yasadaki sürecin işletilmemesi, aidatlarını zamanında ve düzenli ödeyen meslektaşların tepkisine yol açtığı gibi, aidat ödeme yönündeki eğilim ve motivasyonu da olumsuz yönde etkilemekte, bu durum adeta bir hak gibi görülebilmektedir. Kaldı ki esasen aidatların tahsili hususunda gerekli yasal yolları işletmek 1136 sayılı kanunun bir gereği ve yasal bir zorunluluktur. Buna karşın tüm bu hususlar defaatle baro başkanınca tüm meslektaşlarımıza gönderilen yazılarda dile getirilerek aidat borçlarının ödenmesi istirham edilmiştir.

Tüm bu hususlar dikkate alındığında, gelecek yönetimlerin mali sıkıntı yaşamaması, baromuzun mali güçlük içine girmemesi, başta servis hizmeti olmak üzere varolan hizmetlerin devam edebilmesi ve yeni hizmet alanlarının yaratılabilmesi adına yani baromuzun menfaatleri için, üzülerek de olsa yasal sürecin işletilmesi artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiş, daha once defalarca yazı gönderilen, bunun yanı sıra yasal iki tebligat da kendilerine gönderilen ekli listedeki meslektaşlarımızın üzülerek de olsa levhadan silinmesine karar vermek gerekmiştir. Özellikle yıllara sari borcu bulunan ve meslekte belirli bir kıdeme sahip meslektaşların aidat borçları bakımından üzülerek de olsa bu süreç işletilmeye devam olunacaktır. Bununla birlikte, bu şekilde levhadan silinen meslektaşlarımızın aidat borçlarını faiziyle birlikte, işbu levhadan silme kararının kesinleşmesine kadar ödemeleri halinde yeniden levhaya yazılmaları mümkündür. Kesinleşme tarihinden sonra vaki ödeme durumunda ise, levhaya yeniden yazılma mümkün ise de, bu durumda levhaya yeni yazılma taleplerinde aranan tüm hususların ve belgelerin yeniden ibrazı ve yerine getirilmesi gerekecek ve süreç TBB ve adalet bakanlığınca sonuçlandırılacaktır. Tüm bu sebeplerle;    

Daha evvel bu hususta değişik tarihlerde alınmış olan kararlar ve son kez 11.06.2015 tarih ve 35-10 sayılı karar gereğince, Av.Kanunun ilgili hükümleri doğrultusunda (1136 S.K, md. 65, 72-d)  kendilerine iki kez iadeli taahütlü gönderilen ödeme ihtaratına ve ayrıca bir çok kez yazılı istem ve uyarıya rağmen, aidat borcunu ödemeyen, herhangi bir mazeret de bildirmeyen veya savunma yapmayan ekli listedeki avukatların, aidat borcu ile ilgili diğer yasal takip hakları saklı kalmak üzere 1136 sayılı kanunun 65 ve 72.maddelerindeki amir hükümler uyarınca, (Aidat borçları faiziyle birlikte ödenmek ve diğer yasal şartları yerine getirmek kaydıyla yeniden levhaya yazılmak üzere)  levhadan silinmelerine (Oybirliğiyle)