CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Atatürk Orman Çiftliği’nde binlerce ağaç kesilerek inşa edilen Ak Saray’ın imar planını iptal eden ve binanın kaçak olduğunu tescilleyen mahkeme üyelerinin görev yerlerinin değiştirildiğini söyledi.

Ankara 5. İdare Mahkemesi heyetinin, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde imar değişikliği yapılmasını sağlayan kararın yürütmesini oy birliği ile durdurduğunu hatırlatan Yüksel, şöyle dedi:

“AKP, Emniyet Teşkilatında ve diğer kurumlarda yaptığını yargıda da yapıyor. Hukuksuzluklarının önünde engel olan ne varsa hepsini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Demokrasiyi ve hukuk devletini yok sayıyor. Ancak totaliter ülkelerde görülebilecek türden uygulamalarına devam ediyor. Şimdi de kendi hak, hukuk tanımazlıklarını ortaya çıkaran “Ak Saray’ın kaçak” olduğunu belgeleyen hakimlerin görev yerlerini değiştiriyor, tayin ediyor. Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’a soruyorum; “Atatürk Orman Çiftliği’nde binlerce ağacın kesilip 1 milyar 370 milyon lira harcanarak yapılan Ak Saray’ın imar planını iptal ederek, binanın kaçak olduğunu tescilleyen mahkeme heyetinin görev yerinin değiştirildiği doğru mudur? Görev değişikliklerine niye ihtiyaç duyulmuştur? Görevden alınan hakimlerin yerine, yeniden hakim ataması gerçekleştirildi mi? Bu hakimlerin isimlerine kamuoyuna açıklayabilir misiniz? Yeni atanan hakimler daha önce nerelerde ve hangi pozisyonlarda görev yaptılar? Yeni atamalar yapılırken hangi kriterlere göre hareket edilmiştir? Kamuoyu Ak Saray’ın kaçak olduğuna ilişkin kararın altına imza atan hakimlerin nerelere tayin edildiğini merak ediyor. Biz Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri olarak tüm hukuksuzluklarınızın takipçisi olmaya devam edeceğiz”



Haberhurriyeti