Alman avukatlardan Türkiye'deki meslektaşlarına destek geldi.

 Alman avukatlardan Türkiye'deki meslektaşlarına destek geldi. Alman Avukatlar Birliği, Türkiye'de yaşanan olayları avukatlığa yapılmış bir saldırı olarak nitelendirerek, gösteri ve fikir özgürlüğünün olmadığı bir yerde hukuk devletinin de olamayacağını söyledi.
 
Alman Barosu Uluslararası İnsan Hakları Birimi Müdürü Franz Peter Altemeier, Türkiye'deki gelişmeleri endişeyle izlediklerini, savunma bağımsız olmaması durumunda adaletin tecelli edemeyeceğini ifade etti.
 
Altemeier, "Öncelikle olanları dikkatle izliyoruz. Hukuki olanaklar sınırlı. Türk hukuk sistemi bazı şeyleri mümkün kılmıyor. Ama hukuki olanakların yanı sıra siyasi olanaklar da mevcut. Yaptığımız basın açıklamaları ve organizasyonlarla kamuoyunu harekete geçirmeye ve bu konuda hükümete politik baskı yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
 
"ULUSLARARASI HUKUK DEVREYE SOKULABİLİR"-

Franz Peter Altemeier, Deutsche Welle'nin yansıttığı açıklamasında uluslarası hukukun da devreye sokulabileceğini belirterek "Bireysel olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmak mümkün" dedi. "Ancak en önemlisi Türk meslektaşlarımızın gösterdiği dayanışmadır" diyen Altemeier, Türkiye'deki avukatlara "Lütfen dayanışmanızı, birliğinizi devam ettirin. Bu resimle alacağınız uluslararası destek çok daha büyük olacaktır" çağrısında da bulundu.



Ankara Haber Ajansı