Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin destek ajansı olan Open World Leadership Center ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu arasında, iki ülke yargı mensuplarının karşılıklı olarak yargı sistemlerini analiz etmeleri ve tanımaları amacıyla 2013 yılı Haziran ayında 25 kişiden oluşan hakim ve savcı grubunun 10 günlük bir program için Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderilecek.
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi, 03.04.2013 gün ve 573 sayılı kararda; toplam 55 hâkim ve Cumhuriyet savcısı belirledi. Bu kişilerin Amerika Open World kurumuna bildirilmesine karar verildi. Program için belirlenecek 25 asıl ve 10 yedek kişi, adı geçen kurum tarafından nihai olarak karara bağlanacak. Her bir kurum için öngörülen kontenjanlar (Adlî yargı ilk derece mahkemelerinden 32, Yargıtay'dan 8, İdarî yargı ilk derece mahkemelerinden 11 ve Danıştay'dan 4) belirlendikten sonra şu kriterlere göre seçildi: "Her bir kurum belirlenen kontenjan çerçevesinde kendi içinde değerlendirmeye tâbi tutulmuştur. Başvurularda, İngilizce dil puanı dikkate alınmıştır. Katılımcılar, en yüksek dil puanından başlayarak aşağıya inilmek suretiyle kontenjan sayısına göre belirlenmiştir. Katılımcıların belirlenmesinde, gerek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 34 nolu genelgesinde yer alan düzenleme, gerekse Amerikan Open World Kurumu ile yapılan protokol uyarınca 45 yaşından büyük olan kişiler değerlendirmeye alınmamıştır. Ayrıca, daha önce her hangi bir şekilde yurtdışına giden (yabancı dil, yüksek lisans, doktora eğitimi, projeler, bilgi görgü artırmak amacıyla yapılan yurtdışı ziyaretleri vb.) kişiler kapsam dışında tutulmuştur."
 
İsimleri bulunan kişilerin güncel iletişim bilgilerini (cep telefon numaraları ve e-mail adresleri) en geç 8 Nisan 2013 tarihi mesai bitimine kadar HSYK'ya ulaştırmaları gerekiyor. Nihai katılımcıların belirlenmesi amacıyla doldurması gerekli olan İngilizce başvuru formu bildirilen e-mail adreslerine gönderilecek ve söz konusu formu en geç 12.04.2013 tarihine kadar doldurup HSYK Genel Sekreterliğine ulaştırmaları istenecek.


Katılımcı Listesi


Cihan