2012 yılı Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 50. yıl dönümü. Bu vesileyle bir armağan çıkarılması düşünülüyor. Armağanda yalnızca hakemli yazılara yer verilecek. Yayınlanacak yazıların anayasa ve anayasacılık konularına, özellikle anayasa teorisi, anayasa hukuku, anayasa yargısı, temel hak ve özgürlükler alanlarına ilişkin olması gerekiyor. Bu alanlarla ilgili olmak koşuluyla hukuk, siyasal bilimler, tarih, sosyoloji gibi disiplinlerden gelen yazılara da yer verilecek.
 
Anayasa Mahkemesi'nin ve içtihadının çeşitli yönlerden analizini yapan çalışmalara öncelik tanınacak. Armağanın 2012 yılı sonundan önce yayınlanması planlanıyor. Bu sebeple yazıların en geç 15 Nisan 2012 tarihine kadar editörlere ulaştırılması gerekiyor. Editörler tarafından yapılan ilk inceleme sonucunda hakeme gönderilmesine karar verilen yazılar hakemlerin olumlu görüşü halinde yayınlanacak. Her yazı en az bir hakemin değerlendirilmesine sunulacak. Bir yazının yayınlanabilmesi için en azından bir hakemin olumlu görüş vermesi gerekiyor. Yazıların ortalama 8-10 bin kelime uzunluğunda olması gerekiyor. Yayınlanan yazılara mevzuat çerçevesinde telif ödenecek.
 
Armağan editörler kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: AYM Başkanvekili Dr. Alparslan Altan, AYM üyeleri Prof. Dr. Engin Yıldırım ve Prof. Dr. Erdal Tercan ile AYM raportörleri Yrd. Doç. Dr. Hikmet Tülen, Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Çoban.
 
(CİHAN)