Hakan Canduran, Hakim Mustafa Karadağ'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yayınladığı son Adli Yargı Kararnamesi ile Ankara'dan Şanlıurfa'ya atandığını şöyle değerlendirdi.

"Yargıçlar Sendikası, kurulduğu günden beri hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı için mücadele veren bir örgütlenmedir. Hakim Mustafa Karadağ da Yargıçlar Sendikası'nın o mücadeleyle simgeleşmiş başkanıdır.

Gerek meslek yaşamında gerekse sendikal faaliyetlerinde yargı bağımsızlığı konusunda tek bir taviz bile vermemiştir. Ne cemaatlere ne de siyasal iktidara teslim olmuştur.

Hakim Mustafa Karadağ'ın Ankara'dan Şanlıurfa'ya atanması, kabul edilemez bir sürgündür. Yargı bağımsızlığına indirilen yeni bir darbedir.

Sayın Mustafa Karadağ'ın kaleme aldığı Majestelerinin Yargısı isimli makaleden hemen sonra gerçekleşmiş olması, bu sürgünü daha anlamlı kılmaktadır.

Ankara Barosu olarak, bu sürgünün altında imzası olanlara, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 2012 yılındaki Yargı-Sen yöneticisi yargıçların sürgün edilmesi nedeniyle Türkiye'yi kınadığını anımsatıyoruz.

Kimseye teslim olmayan ve yargı bağımsızlığını sonuna kadar savunan yargıçların, bu sürgüne imza atanlar için de bir güvence olduğunun altını çiziyoruz.

Sürgün kararının derhal durdurulmasını ve Hakim Mustafa Karadağ'ın eski görevine iade edilmesini talep ediyoruz."