Umut Kılıç’ı tutuklanmasını talep eden Ankara Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Kılıç’ı tutuklayan Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Ramazan Kanmaz ve Kılıç’ın tutukluluğuna yapılan itirazı reddeden Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer için HSYK’ya ayrı ayrı verilen şikayet dilekçelerinde, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100. ve 101. maddelerinde sıralanan tutuklama koşullarından hiçbirinin Kılıç için oluşmadığı vurgulandı.

Umut Kılıç’ın kişisel duygularla tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtilen şikayet dilekçelerinde, Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Ramazan Kanmaz ve Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer için ile 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun hükümleri uyarınca idari soruşturma açılarak eylemine uyan disiplin cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Ankara Barosu, bu üç isim hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Savcı Kürşat Kayral ile yargıçlar Ramazan kanmaz ve Yunus Süer hakkında Türk Ceza Kanunu’nun görevi kötüye kullanma suçunu düzenleyen 257. maddesi uyarınca adli soruşturma başlatılması istendi.

>> SUÇ DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ