Baro başkanlığı için sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi, saat 17.00 sularında tamamlandı. Oy verme işleminin ardından sayım işlemleri başladı. Genel Kurul'da, 9 bin 600 üyesi bulunan Ankara Barosu'nun başkanlığına, üyelerin 4 bin 732'sinin oyunu alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu seçildi. Baroda Birlik Grubu adayı avukat Aydoğan Koru ise bin 869 üyenin oyunu aldı. Seçimlerde, baro başkanının yanı sıra 10'ar asıl ve yedek yönetim kurulu üyesi; 5 asıl, 3 yedek disiplin kurulu üyesi; 33'er asıl ve yedek Türkiye Barolar Birliği delegesi ile 3'er asıl yedek denetleme kurulu üyesi belirlenecek. Seçimde Çağdaş Avukatlar grubu adına Ziynet Özçelik yarışmıştı. (ANKA)


SEÇİM SONUÇLARI için TIKLAYINIZ


Profesör Dr. Metin FEYZİOĞLU KİMDİR?

Eğitim ve mesleki gelişim süreci: TED Ankara Koleji (1986); Columbia Üniversitesi Amerikan Dili Programı (1989); Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1990); Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü Sertifika Programı (1990); Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku Yüksek Lisansı (1992); Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku Doktorası (1995); Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Yardımcı Doçenti (1996); Columbia Üniversitesi, Hukukçular İçin İngilizce Programı (1996); Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Doçenti (2000); Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku alanında kitaplar ve makaleler.

Mesleki statü: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı (2007- ); Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim dalı Başkanı; Ankara Barosu avukatı (1991); Uluslararası Barolar Birliği üyesi; Ankara Üniversitesi Fikri ve Sınai Haklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyesi.

Önceki mesleki faaliyetler: Genelkurmay Başkanlığı Plan Prensipler Başkanlığı Strateji Dairesi Milli Strateji Şubesi’nde ve Adli Müşavirliği’nde proje subaylığı (askerlik hizmeti sırasında); Ankara Üniversitesi Hukuk Müşavirliği; TRT 2'de "Yaşayan Hukuk" adlı programın sunuculuğu; Ankara Üniversitesi Fikri ve Sınai Haklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı; Uluslararası Ceza Mahkemesi hazırlık çalışmaları ve müzakerelerinde hükümet delegeliği; Türkiye Futbol Federasyonu
Tahkim Kurulu üyeliği.