Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar, Ankara Barosu Başkanı, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegelerini belirlemek üzere sandık başına gittiler.

Ankara Barosu Başkanlığı seçimde, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan (DSAG) Hakan Canduran 5 bin 19, Baroda Birlik Grubu’ndan Cem Şahin bin 313, Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Fazıl Çağrı Kuş bin 40, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Nuray Özdoğan 939, Savunma Hareketi’nden Gökçe Bolat 552, Baroda Reform Hareketi’nden Ali Selek 390, Önce İlke DSA Grubu’ndan Erol Aras 229 ve Bülent Turhan Gündüz 18 oy aldı.

Böylece Hakan Canduran, Ankara Barosu Başkanlığı’na yeniden seçilmiş oldu. Seçime katılan başkan adayları, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından cübbe giyip elele poz verdiler. Daha sonra bir teşekkür konuşması yapan Hakan Canduran, şunları söyleri:

“Ankara Barosu olarak büyük bir demokrasi şöleni yaşadık.

Düşünce, eleştirileri ve oylarıyla Genel Kurulumuza güç veren tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Şunu bilmenizi isterim ki bu çatı altında söylenmiş hiçbir söz, yapılmış hiçbir eleştiri ve verilmiş hiçbir oy boşa gitmedi.

Düşünce ve eleştirilerinizle ufkumuzu açtınız; oylarınızla Ankara Barosu’nun gücüne güç kattınız.

Seçimlere katılan tüm adaylara, sizlerin huzurunda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar olmasa bu demokrasi şöleni olamazdı.



Önceki dönemde omuz omuza mücadele ettiğim Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri ile Türkiye Barolar Birliği delegasyonu üyesi arkadaşlarıma ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ve aramıza yeni katılan Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyelerimize ve Türkiye Barolar birliği delegelerimize de hoşgeldiniz diyorum.

Bu seçim sürecinde bize destek veren tüm çalışma arkadaşlarıma, heyecanları ve enerjileriyle bize güç katan genç meslektaşlarıma ve bu zor süreçte beni yalnız bırakmayan eşime, kızıma, canım annem ve babama ayrıca çok teşekkür ediyorum. 

Evet, demokrasi şöleni çok güzeldi ama bitti. Artık bir olma, birlik olma, birlikte hareket etme zamanıdır.

İnanıyorum ki Ankara Barosu, olağanüstü günler yaşadığımız bu dönemde seçimlere katılan tüm adaylarla ve tüm meslektaşlarımızla tek vücut olarak hareket edecek ve bu zor günleri hep birlikte aşacaktır.

Bu zor gürlerin reçetesi, Atatürk ilkeleridir; hukukun üstünlüğüdür; insan haklarıdır; demokrasidir ve evrensel hukuk kurallarıdır. Bunların olmazsa olmazı da tabii ki laikliktir.

Ve biz Ankara Barosu, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu ilkeleri bıkmadan, yılmadan, usanmadan ve çok daha gür bir sesle savunacağız.

Huzurunuzda DSAG kokartımı çıkartıyorum ve Ankara Barosu Başkanı olarak hepinizi kucaklıyorum.”

hukukihaber.net