AVUKATLARI ÖN SEÇİM HEYECANI SARDI

Hakan Canduran, DSA Genel Kurulu’na yönelik toplantı çağrısını bir basın toplantısıyla duyurdu. Canduran, toplantıda şunları söyledi:

“DSA, yarım asırdır ülkemizdeki en demokratik oluşumlardan birisidir.

Üyesi ve dönem başkanı olmaktan onur duyduğum DSA, Ankara Barosu’nu yönetme sorumluluğunu, sahibi olduğu ilkeleri, demokratik teamülleri ve değerleri sayesinde yarım asırdır başarıyla üstlenmiştir.

Bilindiği üzere DSA, Ankara Barosu seçimlerine katılacak adaylarını, bilinen en demokratik yöntem olan ön seçimle belirlemektedir. Uyguladığı bu yöntem DSA’yı, iki yılda bir gerçekleşen baro seçimlerinde adeta rakipsiz kılmaktadır.
DSA’ya, bu yılın ekim ayında gerçekleştirilecek Ankara Barosu 65. Olağan Genel Kurulu öncesinde tarihi bir görev daha düşmektedir.

Dönem Başkanı olarak, üzerime düşen görevi yerine getiriyor ve DSA’yı, bu tarihi görevi bir kez daha üstlenmek üzere 14 Nisan 2018 günü toplantıya çağırıyorum.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde saat 13:00’te, oluşturduğum gündemle gerçekleştirilecek DSA Toplantısı’na, Atatürk ilkelerine gönülden bağlı; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine inanan; ülkenin ve milletin bütünlüğünü esas alan; özgürlükçü, sosyal demokrat ve sol değerleri benimsemiş tüm meslektaşlarım davetlidir.

DSA Seçim Yürütme Kurulu, DSA üye sayısındaki artış nedeniyle bu dönem kapalı oyla yapılacak seçimle belirlenecektir. Bu nedenle toplantıya katılacak tüm meslektaşlarımın, avukatlık kimliklerini yanlarında bulundurması gerekmektedir.

Genel Kurul’un, bayram tatili ve adli ara verme tarihlerini dikkate alarak, DSA üyelerinin mümkün olan en yüksek sayıda ön seçime katılmalarını temin edecek şekilde bir ön seçim tarihi belirleyeceğine inanıyorum.

Bu demokrasi şöleninde sorumluluk üstlenecek tüm meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.”

Ankara Barosu seçimlerini, uzun yıllardır DSA’nın ön seçimle belirlediği adaylar kazanıyor. Ekim ayında gerçekleştirilecek seçimi de DSA’nın yine ön seçimle belirleyeceği adayın kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

hukukihaber.net