Antalya Barosu'na bağlı avukatlar, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde dün gözaltına alınıp 6 saat sonra serbest bırakılan 49 meslektaşı için adliye önünde bugün eylem yaptı.

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, 300 avukatla birlikte bugün öğle saatlerinde Antalya Adliye Sarayı önünde toplandı. Avukatların cübbeleriyle hazır bulunduğu destek eyleminde konuşan Baro Başkanı Bacanlı, "Hiçbir rejimde kabul edilemeyecek, görmezden gelinemeyecek şekilde meslektaşlarımızın yaşam ve görev alanı olan adliyede yakapaça gözaltına alınmaları hukuka aykırı bir şekilde yükselen polis şiddetinin son duraklarından birisi olmuştur. Sokaklarda çivili sopalarla korku salan zihniyet, nihayet adalet saraylarına kadar elini uzatmıştır. Bu uygulamaya göz yumanlar, bir gün aynı şiddete maruz kalabileceklerini unutmamalıdır" diye konuştu.

Bu arada avukatlardan Emine Harputlu, boynundaki izi gösterdi. Harputlu, "Bir işim dolayısıyla dün Çağlayan Adliyesi'ndeydim ve polis bizi bu hale getirdi. Boynumda görmüş olduğununuz bir cop izidir" dedi.

Konuşmaların ardından, 'Cübbemiz onurumuzdur', 'Her yer Çağlayan, her yer Taksim' sloganları ile adliye binasının içine giren yürüyen avukatlar, orta bölümde bulunan boşlukta uzun süre slogan attı.

Protesto daha sonra olaysız sona erdi