Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın konuğu. Feyzioğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ SORUŞTURMASI 

"Kim suçlandığı zaman kendini savunmak istemez? Arkadaşınız size küsse dur bi beni dinle dersiniz. Eğer sizi dinlemiyorsa bu durum kafasındakini sana dayatmaya yöneliktir. Bir insanı suçluyorsanız neyle suçladığınızı söylemeniz ve delileri sunmanız gerekir. Kitlesel soruşturmaları anlaıyoruz. MİT'ten gelen istihbarat raporların dışında delil var mı? By Lock suçu dosyada görülmesi gerekir. Dosyalar kapalı. Bir savcı seni suçluyor ama sana delilleri göstermiyor. Bu insan kendini nasıl savunur."

"Bir torbaya herkesi atıp o torbayı karıştırmak mümkün mü? F tipi suç örgütü Ergenekon davalarında bunları yapmadı mı? OHAL bu dosyaların gizli tutulmasını haklı kılmıyor artık. 5 gün avukat ile görüşmek yasak. 30 gün boyunca hakimin önüne çıkarmıyorsunuz. İlkel bir uygulama var. Yakasına mikrofon takılıyor avukatın. Bu bi kabile hukukuna dönüştü. Kamera sizi çekiyor. Gardiyan başınızda bekliyor. İçeriye kanun kitabı kitabı sokulamıyor. Avukatlar orta çağda bile kitaplarına ulaşabiliyordu. Boş bir A4 kağıt sokabiliyorsunuz. Üzerine not alırsanız gardiyan neden not aldın diye soruyor. Sonra UYAP'a gönderiliyor bu belge. Avukatlık hizmeti yaptırmıyorlar."

"220 tutuklu avukat var. Biz bu avukatların dosyalarını görmek istiyoruz. Diyorlar ki çözülecek sabredin. Artık buna tahammül kalmadı. Cumhurbaşkanı 'At izi it izine karıştı'dedi.  Adalete erişim hakkı sağlanmalı. Eğer adaleti sağlamazsanız 'At izi it izine karışır'. Eğer adil yargılama olmazsa yarın FETÖ meşruiyet kazanıp mağdur edebiyatı yapabilir."