Askeri Hakim ve Savcılar Avrupa Birliği ile ortak bir program çerçevesinde "insan hakları" konusunda eğitiliyor...

2 yıl sürecek eğitimin amacı askeri hakim, savcı ve avukatların, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun bilgi ve uygulama kapasitelerinin geliştirilmesi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin açılışı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın katıldığı bir törenle yapıldı.

Egemen Bağış Sert Konuştu

Bağış, yaptığı konuşmada, önce deprem felaketine değindi ve terör örgütünün deprem felaketiyle boğuşan güvenlik güçlerine saldırılarını sürdürmesine sert bir cevap verdi. "ne acıdır ki, böyle bir zamanda bile hainler kan akıtıyor. Eli kanlı hainler bilsin ki, Kürdüyle Türküyle, Alevisiyle Sünnisiyle, doğulusu ile batılısı ile Türkiye tek yumruktur. Bu sorunlar birlik ve beraberelik ile aşılacak. Kimse bu vatan üzerinde ameliyat yapmaya kalkmasın. Gereken cevabı alır"

Askeri Hakim ve Savcılar'ın insan hakları konusunda eğitim göreceği projenin bütçesi 2 milyon avro...

Proje, aday ülke Türkiye'ye Birlik'in sağlamakta olduğu desteğin bir parçası olarak tamamen Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da eğitim projesinin sağlayacağı yarara dikkat çekti.

İsmet Yılmaz konuyla ilgili şunları söyledi: "Askeri hakimlerin bilgilerini AİH sözleşmesi ve AİHM kararları ışığında güncel tutmak amacıyla düzenlenen 2 yıllık bir süreç içinde devam edecek bu eğitimlerin bizim AB'ye ulaşmamıza aradaki köprüyü kurmamıza büyük yardımı olacaktır."



TRT HABER