Çıtırık, şunları söyledi:
“Siyasi ikbal uğruna, insanların ülkeyi bir savaş konumuna bile getirebileceğini dünkü  yayınlanan kasetlerle gördük. Biz daha müreffeh bir Türkiye istiyoruz. Biz, hukuk devletinin, kuralları ile işletildiği, temel hak ve özgürlüklerin tamamen işletildiği bir Türkiye istiyoruz. Biz ne Türkiye’nin içerisinde bir huzursuzluk istiyoruz, ne de Türkiye’nin komşularıyla birlikte kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyecek savaş istiyoruz. Siyasi iktidar kuralları içerisine yeniden dönmek zorundadır. Komşularıyla kan akmazsızın devam eden ve Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, ‘Zorunluluk olmadıkça savaş bir cinayettir’, ‘Yurttaş sulh, dünya da sulh’ diyor. Ama yöneticilerin parmak çoğunluğuna dayalı kendi siyasi ikballeri için ülkemizi maceraya sürüklememesi gerekir” dedi.

Çıtırık, Türkiye siyasetinin maalesef kaset skandallarına indirgendiğini belirterek, “ Hukuka aykırı dinlemelerin yapıldığı, hukuka aykırı dinlemelerinin, basına, sosyal paylaşım sitelerine sızdırıldığı ve yeterli güvenlik önlemlerinin de alınmadığını gözlemlemekteyiz. Türkiye, temel hak ve özgürlüklerin ciddi kısıtlandığı ülke haline getirilmiştir. Ülkemiz, her türlü eleştiriye karşı kapalı bir toplum haline getirilmiştir. Siyasi ikbal uğruna, insanların ülkeyi bir savaş konumuna bile getirebileceğini dünkü  yayınlanan kasetlerle gördük. Biz daha müreffeh bir Türkiye istiyoruz. Biz, hukuk devletinin, kuralları ile işletildiği, temel hak ve özgürlüklerin tamamen işletildiği bir Türkiye istiyoruz. Biz ne Türkiye’nin içerisinde bir huzursuzluk istiyoruz, ne de Türkiye’nin komşularıyla birlikte kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyecek savaş istiyoruz. Siyasi iktidar kuralları içerisine yeniden dönmek zorundadır. Komşularıyla kan akmazsızın devam eden ve Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, ‘Zorunluluk olmadıkça savaş bir cinayettir’, ‘Yurttaş sulh, dünya da sulh’ diyor. Ama yöneticilerin parmak çoğunluğuna dayalı kendi siyasi ikballeri için ülkemizi maceraya sürüklememesi gerekir. Hukuk herkese lazım. Hava, su ve ekmek gibi lazım. Düşüncelerimiz ne olursa olsun, öncelikle bizleri yönetenlerin ve idarenin eylem ve işlemlerini hukuk devleti kuralları içerisinde, kendilerini de hukukla bağlı sayarak yürütmeleri gerekir.  Üzülerek söylemek gerekirse, bugün Türkiye kanun devleti bile değildir. Bugün Türkiye her yönüyle tek bir adamın ağzından çıkanların kanun olarak algılandığı bir dönemi yaşamaktadır. Adli Kolluk Yönetmeliği,  İnternet, HSYK yasalarında yapılan hukuk dışı düzenlemeler, Twitter ve Youtube gibi temel sosyal paylaşımlar sitelerinin kapatılması ki, bunları bizden başka yapan 3. Dünya ülkeleri bile olmayan  Çin ve Kuzey Kore’dir.
Türkiye 180 yıllık AB ve 90 yıllık Cumhuriyet sürecinde dünyaya entegre olabilmeyi başarmış bir ülkedir. Türkiye’yi kapalı bir topluma haline dönüştürmek ve tek adamlık uygulamaları ile yönetmek, ne bu ülkeye ne de demokrasimize bir yarar sağlamayacaktır”

HUKUK DEVLETİ VE DEMOKRASİ VURGUSU YAPTI
 
Çıtırık, avukatlık stajını tamamlayan genç meslektaşlarına da çağrıda bulunarak sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugün avukatlık ordusuna yemin ederek katılacak değerli meslektaşlarım, hepinizi şahsım ve yönetim kurulum adına en içten sevgi ve saygılarımızla selamlıyorum. Bu gün anlamlı bir gün. Yıllarca verilen emeğin karşılığının alındığı bir gündür. Hep beraber bu mutluluğu paylaşarak çoğaltacağız. Tüm aileleri bir kez daha kutluyorum. Ayrıca aramıza katılan meslektaşlarım, staj dönemlerinden itibaren takip ettiğim isimlerdir. Bugün bu isimlerin edecekleri yemine bağlı kalacaklarından da asla şüphe duymuyorum.

Hukukun yok sayıldığı, hukukçunun yerlerde sürüklendiği, cübbesi ve giysisi yırtılarak gözaltına alındığı, tutuklandığı böylesi ağır koşullardan geçtiği bir dönemde, sizlerin, ettiğiniz yemine sadık kalarak, ülkenin hukuk devleti ve demokrasi yolunda ilerlemesine katkı sağlayacağınıza ve avukatlığı en iyi şekilde ifa edeceğinize inancım tamdır.”
 
YEMİN ETTİLER
Daha sonra, staj dönemlerini tamamlayan Ahmet Fehmi Kocabaş, Semra Ulukaya, Duygu Gürbüz, Erçin Büyük, Saliha Bitirim ve Güzide Traş meslek yemini ederek, ruhsatnamelerini Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık’ın elinden teslim aldı.