Barkın Timtik mahkemede, "Avukatlığı bizim istediğimiz gibi yapacaksın dediler. Bugün meslek onurunu sahiplenmek bile bedel ödemeyi gerektiriyor. KHK düzeni işkencenin meşrulaştırılmak istendiği bir düzendir" dedi.

İstanbul Kıraç'ta gözaltına alınan KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Barkın Timtik'in de aralarında bulunduğu 23 kişi 64 günlük tutukluluğun ardından dün çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.
 
İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 25 sanıklı davaya aralarında avukat Barkın Timtik'in aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı. Avukat Timtik duruşmaya Şakran Cezaevi'nden getirildi. Timtik'i 400 üzerinde avukat temsil etti. İstanbul ve Ankara Barosu ile ABD kaynaklı Uluslararası Demokratik Avukatlar Derneği'nin gözlemci olarak katıldığı duruşmada CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve yurtdışından da avukatlar yer aldı. 
 
Nazım Hikmet şiiriyle başladı
 
Avukat Timtik, savunmasına Nazım Hikmet'in "Vatan Haini" şiirini okudu. Şiirin ardından salondan alkış sesleri yükseldi. 64 gündür tutuklu bulunan avukat Timtik, "Polisleriniz bana 'terörist avukatı ve vatan haini' dediler" ifadelerini kullandı. Timtik, gözaltı işlemi sırasında emniyet amirinin yüzünü yumrukladığını belirterek, "Bunların hiçbiri iddianamede geçmiyor. Yüzümde iz kalacak şekilde bilinçli olarak işkence yapıldı. Benim üzerimden avukatlara mesaj verilmek istendi. İşkence meşrulaştırmak isteniyor" dedi.
 
Tanal'a söyle
 
Timtik, savunmasında Varlık Fonu'nu eleştirdiği sırada mahkeme başkanı araya girerek, "İsterseniz onu Mahmut Tanal'a verin, meclis gündemine getirsin" dedi. Mahkeme başkanı sanıkları "Halkın Sesi TV'yi izliyor musunuz" diye sordu. Timtik'e sorulduğu sırada avukatlarından Selçuk Kozağaçlı söz alarak, " İddianamede olmayan bir eylemi soruyorsunuz. Bu çarpıcı bir konu" diye tepki gösterdi. Saat 23.30'a kadar süren duruşmada sanıkların savunması ve avukatlarının beyanlarının ara karar açıklandı. Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan 23 kişinin tahliyesine karar verdi.