İşte Facebook'taki 'Avukat-Hakim-Savcı Tüm Hukukçular Omuz Omuza!' grubunda yapılan o paylaşım;


"Bir kaç saat evvel bir adliye de yaşadığım problem ile ilgili bir paylaşım yapmıştım.  Hakimin de iyiniyeti ile mesele çözüldü. Paylaşımı kaldırdım. Ancak bir kısım Hakim Savcı arkadaşlardan ve meslek büyüklerinden ricamdır. Sınavsız torpilsiz avukat olunuyor diye avukatlık çok basit iş diye düşünülmesin.


Bugün saat 04:00 da kalktım duruşma için. Sadece beyanları tekrarlamak için.

Ama çok yakın zamanda bir avukata dosyaya birkaç kez üstüste mazeret gönderdi diye görevi ihmal suçundan ceza verildiğini hepimiz biliyoruz. Bu dosyada müvekkil aylık danışmanlık aldığımız bir şirket. duruşma çok önemli olmasa da dosya çok önemli davalı vekiliyiz. Hakim izinli ama bütün bunlara rağmen duruşmaya katılmamayi kendime buroma yakıştıramadım.

 Sadece bugünü değil senenin enaz 3-4 ayını yollarda geçiriyorum. Peki ne için ?

 1- Bu meslekten para kazanıyorum.
 2- bu işi seviyorum.
 3- adaletin tecellisine katkım olduğunu düşünüyorum.
 4- insanların dertlerine derman oluyorum bazen de oluyormuş gibi yapıyorum.( buna da ihtiyaçları var)
 5- onlarca belki yüzlerce stajyere yol göstermeye arkadaşlık etmeye bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum.

Hakkıyla yapana avukatlık çok zor ve çok büyük yükümlülük inanın. Ben saygı duyuyorum mesleklerinize ve saygı bekliyorum. Yeri geldikçe hakim savcıların sıkıntılarınıda dile getiriyor sıkıntılarına ortak olmaya çalışıyorum.

Gruba ve böyle bir platforma da teşekkürler. Tutanağa imza attıracak kimseyi bulamadığım anda meslektaslardan destek geliyor çok uzaklardan. Yeni nesil hem şanslı hem şanssız."