Son yıllarda hukuk fakültelerinin artması ile birlikte avukatlar yeni alanlara dağılım gösteriyor. Bir çok yeni avukat mezun olur olmaz ofis açarken, bir çok avukatta özel bürolarda çalışabiliyor. Bunun yanı sıra avukatlar kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışabiliyor. 

Son zamanların en popüler mesleklerinden biri olan ve herkes için değerli bir meslek sayılan avukatlık çok özen gösterilmesi gereken meslekler arasında yer alıyor. Avukatlık genel olarak adalet ve öngörü gerektiren meslekler arasında yer alıyor. Oldukça zor bir meslek olan avukatlık, genel olarak kişinin tamamen diline ve atılım yeteneğiyle doğrudan ilişki gösteriyor. Kişi her ne kadar yasaları bilir ve bu çerçevede ilerleyerek müvekkilini korursa, davaları o kadar hızlı çözümlendirebiliyor.

Genel olarak konuşmaya ve savunmaya dayalı bir meslek olan avukatlık, herkes için önemli ve hayali kurulan meslekler arasında yer alıyor. Kamu kurumlarında da her yıl avukatlara çok sayıda ihtiyaç duyulması, yeni mezunlara bir çok iş kapısı açıyor. 2016 yılı içerisinde alınan kararlarla birlikte avukatlar toplamda 3 bin 698 lira maaş alıyor. Tabi ki bu ücret 25 yıl ve üzeri çalışan avukatlar için geçerli sayılıyor. Yeni başlayan avukatlar da 3 bin lira gibi bir ücret ile işe başlıyor.

(Kaynak: Anayasahaberleri.com)