Gergin geçen sorguda Olcaytu, sorulan her soruya "İddianame eklerinden soru soramazsınız?" itirazında bulundu. İşçili Partili Olcaytu, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in "Danıştay davası sanığı Alparslan Arslan'ın ailesiyle çekilmiş, daha önce kamuoyuna çıkmamış özel fotoğraflar sizin bilgisayar hard diskinizde tespit edilmiş. Bunları nasıl elde ettiniz?" sorusuna ise cevap veremedi.

Savcı Pekgüzel, daha sonra 5 Ekim 2009'da Aydınlık dergisinde yayınlanan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'le ilgili "Ergenekon savcısının gizlenen 4 yılı" başlıklı haberi hatırlattı. Pekgüzel, "Savcının aleyhine bilgiler toplamanızın amacı ne?" diye sordu. Olcaytu, bu soruyu da cevapsız bıraktı. Aynı davanın sanığı Adil Serdar Saçan'a Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınacağı uyarısını gündeme getiren Pekgüzel'in "Daha önce davalık olduğunuz Saçan'la nasıl samimiyetiniz gelişti? Bunu açıklar mısınız?" sorusu üzerine ise Olcaytu, bu konunun dava dışı olduğu gerekçesiyle cevap vermeyeceğini söyledi. Pekgüzel, ardından "Daha önceki ifadenizde Şener Eruygur'u tanımadığınızı söylediniz. Ancak sizde Ulusal Birlik Platformu belgesi bulunmuş, başında da Şener Eruygur olduğu yazıyor. Bu durumu açıklar mısınız?" sorusunu yöneltti. Olcaytu, kendisinden Eruygur'un değil, kağıt parçasının çıktığını, bu durumun Eruygur'u tanıdığı anlamına gelmediğini savundu.

Savcı Nihat Taşkın'ın "Adil Serdar Saçan'la telefonda konuşmayarak yüz yüze buluşmayı kararlaştırıyorsunuz. Bunun sebebi ne?" sorusu da cevapsız kaldı. Bunun üzerine Taşkın, mahkeme başkanına dönerek şu tepkiyi gösterdi: "Sayın başkan, sanıklar ve avukatları savunmalarında her konuya değiniyor, soru sorarken iddianame eklerinden soruyor. Bize gelince itiraz ediliyor. Yasa hükmü savcıların doğrudan soru sormasına izin veriyor."

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, devamlı gergin davranan ve her soruya tepkili yaklaşan Olcaytu'ya, "Sorular sizi gerebilir. Ama bakın cevap verebiliyorsunuz. Kendinizi bu kadar germeyin." uyarısında bulundu.

ZAMAN