29. Dönem Olağan Baro Meclis Toplantısı Divan Otel’de gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, yeterli çoğunluk sağlanarak divan teşekkülü için oylamaya geçildi.

Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanı  Av. Kezbannur Özşahin Aksu, başkanlık divanına meclis başkanlığı ve divan heyeti için bir önerge sundu.  80 üyenin katılımıyla yapılan oylamada Adana Barosu Meclis Başkanlığına Av. Ülkü Tolunay, Meclis Başkan Yardımcılığına Av. Mesut Yeşil, üyeliklere, Av. Özgür Dikmen, Av. Demet Taşdemir ve Av. Erkan Çetin katılanları oybirliği ile seçildi.

Baro Meclis toplantısına TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Yurdagül Gündoğan ile önceki dönem Baro Başkanı Av. M. Ziya Yergök de katıldı

YARIN BUGÜNDEN FARKLI OLSUN

Önceki dönem Baro Meclis Başkanı Av. Yasemin Tanır, yarının bugünden farklı olması dileğinde bulunduktan sonra  divan heyetindeki mesai arkadaşları Av. Çiğdem Anteplioğlu Cin , Av. Aysuda Fidan, Av. Ayşegül Suluoğlu ve Av. Mustafa Onur Kutlay ile birlikte görevini devretti.

Av. Ekiz de, bir önceki dönem divan heyetine ve üyelere teşekkür ederek, bundan sonra hep birlikte baronun çalışmalarına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada, tüm Baro Meclis üyesi meslektaşlarına, önceki dönemlerin Baro Meclis Başkan ve divan heyeti üyelerine, çalışmalarda bulunan, emek harcayan, katkı sunan üyelere teşekkürlerini sundu. Baro Meclisinin bundan sonraki süreçte daha işlevsel hale gelmesine gayret gösterileceğini vurguladı. Av. Küçük, baronun etkin ve katılımcı bir anlayış içerisinde çalışmalar yaptığını belirtti. Seçim öncesi ve sonrası süreçte yoğun bir tempoda baro faaliyetlerine devam ettiklerini kaydeden Av. Küçük, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hususunda meslektaşlarını bilgilendirdi.

Av. Küçük, gündeme dair yaptığı açıklamada ise; “Ülkemizin uçurumun kenarından döndüğü 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası demokrasi ve hukuk devleti ilkesi büyük yara almıştır. 15 Temmuz´dan iki gün sonra Genelkurmay Başkanlığı´nın darbe girişiminin püskürtüldüğünü açıklamasına rağmen  fiili ve hukuki şartları bulunmamakta iken OHAL ilan edilmesi ile bugünlere zemin hazırlanmıştır. Adana Barosu olarak. Cumhuriyet´imizin 93 yıllık kazanımlarını korumak ve daha iletiye götürmek görevimizdir.” dedi.



Av. Küçük, sözlerine şöyle devam etti:

'Başkanlık' sistemini içeren anayasa değişikliği görüşmelerini protesto için TBMM önünde yapılacak basın açıklamasına polis devleti anlayışı izin vermemiştir. Aralarında Ankara Baro Başkanı ile çok sayıda avukat, polis müdürünün 'süpürün' talimatı üzerine TBMM önünden biber gazı, polis köpekleri ve sert müdahalelerle uzaklaştırılmıştır. Anayasal hak olan gösteri, yürüyüş, tamamen barışçıl eylemlere tahammül gösterilmemektedir. Bundan sonraki sürecin nasıl olacağını varın siz düşünün”

GENÇLİK MERKEZİ KURULACAK

Meslekte 0-5 yaş kıdeme sahip meslektaşların yer akacağı  bir Gençlik Merkezi kurulacağı ve Şubat ayında çalışmalara başlanacağı açıklandı. 

8 ŞUBAT’TA ANAYASA KONULU PANEL YAPILACAK

8 Şubat 2017 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda Anayasa konulu panel düzenleneceği ifade edildi.

hukukihaber.net