Organizasyon komitesinin hukukihaber.net'e ilettiği bilgiye göre: 25 Ağustos'ta Çeşme Kalesinde yapılacak olan açılışta kura çekimi, çeşitli gösteriler ve kokteyl yapılacak olup, kapanışta ise ödül töreni ve gösteriler ile bir sanatçının sahne alması planlanmaktadır.

Organizasyon yaklaşık 300 avukata kapılarını açacak. Türkiyenin dört bir yanından katılacak olan sporcu avukatlar kupaya ulaşmaya çalışacak. Türkiye de bulunan bütün barolara davetiye gönderilmiştir. Bunun dışında yurt dışından Rodos Barosu'nun basketbol ve futbol takımları da organizasyona gelmek istemektedir. Katılımcıların listesi yakın zamanda kesinleşecek olmakla birlikte en çok rağbet gören branş ise futboldur.
 
2006 yılında 1. Spor Şenliği olarak organize edilen etkinlik daha sonra 2007’de Kupav adı altında ve Türkiye Şampiyonası olarak 8 branşta ve yaklaşık 1500 kişinin katılımı ile Kuşadası’nda gerçekleştirilmişti.

2008’de ise İzmir Barosu’nun 100. kuruluş yılı olması sebebiyle 100. Yıl Oyunları olarak organize edilmişti. İzmir Barosu'nun 100. yılı şerefine futbol, salon futbolu (futsal), basketbol (bay-bayan), voleybol (bay-bayan),  tenis, plaj voleybolu, satranç, masa tenisi, rüzgâr sörfü ve dalış branşlarında güzel müsabakalar ve yarışmalar organize edilmişti. Katılan ekipler, sporcu meslektaşları ve aileleri, sadece ulaşım ve konaklama masraflarını karşılamışlardı.
 
Bu sene 25-30 Ağustos tarihlerinde ise; İzmir Barosu Dördüncü Avukat Spor Oyunlarını yine “Çeşme’’de düzenleniyor. Bu organizasyonda da katılımcılar sadece ulaşım ve konaklama masraflarını karşılayacak olup takımlardan katılım payı talep edilmeyecektir.
 
Organizasyon 25 Ağustos Çarşamba gecesi yapılacak açılış seremonisi ve kokteyl ile başlayacak olup müsabakalar ise 26 Ağustosta başlayacaktır. 27-28-29 Ağustostaki müsabakaların ardından 29’u akşamı kapanış gecesi ve ödül töreni ile oyunlar son bulacaktır.

Turnuvaya katılım için son başvuru tarihi 25 Temmuz 2010’dur.
 
Detaylı bilgi için tıklayınız!