İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından kurulan acil destek hattı sadece mesai saatleri dışında hizmet verecek. Destek hattı hafta sonu tam gün olmak üzere hafta için akşam 17.00 ile sabah 9.00'a arasında hizmet verecek.

CANLI YANIT

hukukihaber.net'in ulaştığı İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, "Avukata doğrudan canlı bir kişi yanıt verecek" dedi.

Durakoğlu, projeye ilişkin hukukihaber.net'e yaptığı açıklamada; Avukatların mesai saatlari dışında teknik sorunlar nedeniyle baroya ulaşmakta zorluklar yaşaması üzerine bu hattı kurduklarını, acil destek hattı ile doğrudan cep telefonu üzerinden olaya müdahale edebileceklerini belirtti. 

CMK SERVİSİ

Avukatların 'acil' mesleki sorunlarına destek verecek olan hattı arayan avukat, CMK servisinden memur ile direk görüşebilecek. Ardından Avukat Hakları Merkezi'nden olaya acil müdahale edilecek.

İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklama şöyle;

Mesai saatleri içerisinde santral üzerinden Baroya ulaşabilen meslektaşlarımızın, mesai saatleri dışında mesleğin icrasına yönelik ihlal ve müdahalelerle karşılaştıklarında teknik sorunlar nedeni ile Baroya ulaşamamaları yönündeki yakınmaları ortadan kaldırmak ve doğrudan Baroya ulaşmalarını sağlamak için, “Avukata Acil Destek Hattı” oluşturulmuştur.

0 555 488 18 50 no’lu telefonun aranması halinde, derhal avukata ulaşılarak soruna müdahale edilecektir.