İşte tanığın ifadelerini çürüten avukatın yaşadığı ilginç olay:

Duruşmada karşı taraf tanığının ifadesini çürütünce, çok sinirlendi. Salondan hakim çıkınca itirazlarını saymaya başladı, bana mı birşey diyorsunuz diye sordum.

EVET SİZE YALANCI DİYORUM
Evet, size yalancı diyorum dedi. Katip ve mübaşire, arkadaşlar duydunuz bunu tutanak altına alalım dedim. Aman Avukat Hanım, bizi karıştırmayın, çok yorulduk, yemek yemedik, saat kaç oldu dediler.

BEN YAZARIM KENDİ DEDİĞİMİ
Bunun üzerine tanık, 'ben yazarım kendi söylediğimi, o kadar da şerefli adamım' dedi. Şu fotodaki beyanı yazdı. Tekrar mübaşire döndüm, siz de imzalayın diye, o yazdı ya ne gerek var dedi. Davalı Avukatı dışarı çıkıp geri gelmişti, siz de duydunuz mu Avukat Hanım dedim, yok valla duymadım, çıkmıştım, şimdi girdim dedi.



BAĞIRMAYA DEVAM ETTİ

Duruşma salonundan çıkarken müvekkile ilişkin tehditlerini sürdürdü ve en son bana '3 kuruş için yalancılık yapıyorsunuz, utanın' diye yürüyen merdivenin orada bağırmaya devam etti. Davalının Avukatı da onu susturmaya çalışıyordu. İnip müracaat Savcılığına gittim çünkü görevim esnasında, üzerimde cübbe varken, duruşma salonunda ve Adliye'de bu hakarete uğramak, sadece şahsıma değil mesleğime de hakaret.

Ama içimi en çok acıtan 'sahipsiz/şahitsiz kalmak' oldu.


hukukihaber.net