Antalya Adliyesi'nde görevli 5 kadın zabit katibi ile Avukat Çiğdem Baysal'ın mahkemelik olmasına yol açan tuvalet tartışmasında, zabıt katipleri hakkında takipsizlik kararı verildi.

Avukat Çiğdem Baysal'ın geçen 15 Nisan'da Antalya Adliyesi'nin 4'üncü katında girdiği tuvaletteki 5 kadın zabıt katibi, Baysal'a, "Burası personel tuvaleti, giremezsiniz" dedi. Baysal ise avukat olduğunu belirterek kabine girdi. Baysal kabindeyken zabıt katipleri, tuvaletin ana kapısını kilitleyerek odalarına döndü. Kabinden çıktığında tuvalette kilitli kalan Avukat Baysal, kapıyı yumruklayarak yardım istedi ve kapının açılmasını sağladı. Tuvaletten çıktıktan sonra zabıt katiplerinin odasına girerek neden kapıyı kilitlediklerini soran Baysal, aynı gün zabıt katipleri hakkında Adalet Komisyonu Başkanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı'na yazılı şikayette bulundu. Zabıt katipleri ise kendilerine hakarette bulunup tehdit ettiği iddiasıyla Avukat Baysal'dan şikayetçi oldu.

Çiğdem Baysal, Antalya 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında 'hakaret' suçundan beraat etti, 'tehdit' suçundan ise ceza vermeye yer olmadığına karar verildi.

Adliyedeki 5 zabıt katibi hakkında 'hürriyeti tahdit' suçlamasıyla açılan soruşturmada ise 'kasıt görülmediği' gerekçesiyle önceki gün takipsizlik kararı verildi.


==> Avukatı tuvalete kitlediler