Alınan bilgiye göre, N.E, Rize'de müteahhitlik yapan Mustafa D'nin, satın aldığı 60 bin liralık inşaat malzemesinin parasını ödememesi üzerine şikayetçi oldu ve dava açıldı.

N.E'nin avukatlığını Rize Baro Başkanı da olan Ateş Hatinoğlu'nun yaptığı dava sonucunda, Rize İcra Mahkemesi, 4 Haziranda Mustafa D'nin tutuklanmasına karar verdi.

5 Haziranda gözaltına alınan Mustafa D, adliyeye gönderildi.

Bu arada, avukat Ateş Hatinoğlu'nun imzasının bulunduğu, N.E'nin alacağını tahsil ettiği ve şikayetinden vazgeçtiğine yönelik dilekçe, İcra Mahkemesi mübaşiri Salih T. tarafından mahkemeye sunuldu. Bunun üzerine hakkındaki tutuklama kararı kaldırılan Mustafa D. serbest bırakıldı.

Aynı gün Salih T'nin avukat Hatinoğlu'na giderek Mustafa D'nin borcunu ödeyeceğini, şikayetinden vazgeçmeleri yönünde talepte bulunması üzerine şüphelenen Hatinoğlu, olayı araştırınca Mustafa D'nin önce gözaltına alındığını, daha sonra şikayetten vazgeçilmesi üzerine serbest bırakıldığını öğrendi. Olayın nasıl gerçekleştiğini araştıran Hatinoğlu, Mustafa D'nin kendi imzasıyla şikayetten vazgeçildiğine yönelik dilekçe verilmesi nedeniyle serbest bırakıldığını belirledi. Avukat Hatinoğlu yerine mübaşir Salih T'nin dilekçe yazdığı ve imza attığı anlaşıldı.

Araştırma sonucu, Salih T'nin yazıp imzaladığı dilekçenin kayıp olduğu belirlendi.

Bunun üzerine gözaltına alınan Salih T, rüşvet, görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik, delilleri yok etme suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Serbest bırakılan Mustafa D'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını belirterek, ''Olay adliyeye intikal etti. Mübaşir Salih T. görevden alındı ve tutuklandı. Bundan sonraki süreç adli bir süreçtir'' dedi.


AA